Dünya Sami Kohen’e onur ödülü

Sami Kohen’e onur ödülü

16.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin saygın sivil toplum kuruluşlarından “Global İlişkiler Forumu”, (GİF) düzenlediği bir törende Milliyet dış politika yazarı Sami Kohen’e “onur üyeliği” ödülünü verdi.

Sami Kohen’e onur ödülü

Tanınmış eski bakanlar, diplomatlar, iş adamları, bürokratlar ve akademisyenlerin dahil olduğu kalabalık bir üye topluluğunun katıldığı törende yazarımız, dünyayı temsil eden ödülünü GİF Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu’dan aldı. Törende Sami Kohen’in gazetecilik hayatıyla ilgili bir video gösterilirken, ilginç konuşmalar yapıldı. Kohen’in meslek hayatıyla ilgili ilginç anekdotlar anlatan GİF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Memduh Karakullukçu, onun dünyayı Türkiye’ye, Türkiye’yi de dünyaya tanıtmakta yaptığı hizmetleri övdü.

Haberin Devamı

Sami Kohen’e onur ödülü

Gazeteci yazar Altan Öymen, Kohen’in çok genç yaştan itibaren mesleğini büyük tutku ve heyecanla sürdürdüğünü, Türk basınında dış habercilik yaptığını ve bu arada röportajlarıyla bir çok “ilk”lere imza attığını belirtti. Emekli Büyükelçi Özdem Sanberk de, Kohen’in diplomatik çevrelerle kurduğu yakın ilişkilere değindi ve Türkiye’nin kamu diplomasisi çabalarına önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, Kohen’in gazetecilik anlayışının bir analizini yaptı ve yenilikçi özelliklerinin Türk basınına yansımalarını anlattı. GİF Başkanı Kozlu, ödülü takdim ederken, Sami Kohen’e verilen onur üyeliği payesinin meslek hayatındaki başarıları ödüllendirmeyi amaçladığını vurguladı.