Gündem Şampiyonlar Ligi finali hangi kanalda yayınlanacak?

Şampiyonlar Ligi finali hangi kanalda yayınlanacak?

25.05.2018 - 14:23 | Son Güncellenme:

Avrupa kulüpleri bazında en iyi turnuva olarak bilinen Şampiyonlar Ligi’nin final müsabakasının ne zaman oynanacağı merakla bekleniyordu. 2-3 Mayıs 2018 tarihlerinde finale çıkan takımların belli olmasıyla final tarihi de belirlenmiş oldu.

Şampiyonlar Ligi finali hangi kanalda yayınlanacak

Hangi takımlar finale çıkmayı başardı?

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kalmayı başaran dört takım; Roma, Liverpool, Real Madrid ve Bayern Münih oldu. İtalyan takımı Roma ile Liverpool arasında geçen iki maç sonrası 7-6’lık skorla Liverpool adını finale yazdırdı. Real Madrid ile Bayern Münih arasında oynanan maçların galibi ise 4-3’lük skorla Real Madrid oldu.

Ronaldo mu salah mı?

Son iki yılın şampiyonu Real Madrid’in şimdiden efsane haline gelmiş forveti Cristiano Ronaldo ve Liverpool’un bu sezona damgasını vuran orta saha oyuncusu Mohamed Salah arasında da gizli bir rekabet havası seziliyor. Ronaldo, sezon boyunca çıktığı 41 maçta 42 gol atıp 8 asist yaparken, Salah ise çıktığı 49 maçta 43 gol atıp 15 asist yapmayı başardı. Ligin en iyileri olarak gösterilen iki isim finalde karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Şampiyonlar ligi finali hangi tarihte oynanacak?

Finale çıkmayı başaran Real Madrid ve Liverpool arasında ki karşılaşma 26 Mayıs 2018 tarihinde Ukrayna’nın Kiev kentinde Kiev Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Cumartesi günü ekranlara gelecek olan final müsabakası Türkiye saati ile saat 21.45’te başlayacak.

Şampiyonlar ligi finali hangi kanaldan yayınlanacak?

26 Mayıs 2018 tarihinde saat 21.45’te yayınlacak olan Şampiyonlar Ligi final müsabakası TRT1, Tivibu Spor 2, TRT4K ve trtspor.com.tr’den şifresiz bir şekilde canlı olarak yayınlanacak.

Final müsabakasını hangi hakem yönetecek?

Real Madrid ile Liverpool arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi final maçını Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek. Milorad Mazic'in yardımcıları Sırbistan'dan Milovan Ristic ve Dalibor Djurdjevic olacak. Fransız Clement Turpin'in dördüncü hakem olacağı final müsabakasında, Sırp Nenad Djokic ve Danilo Grujic yardımcı hakem görevinde bulunacak. Karşılaşmanın yedek hakemi ise Sırp Nemanja Petrovic olacak.

2020 final karşılaşması İstanbul’da olacak!

Kiev’de izleyeceğimiz 2017-2018 sezonu Şampiyonlar Ligi Finali, 2019-2020 sezonunda İstanbul’da oynanacak. UEFA Yönetim Kurulu’nun verdiği karara göre 2020’de finale kalan takımlar son maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayacak.