Teknoloji Samsung, dünyanın ilk esnek OLED ekranını tanıtmaya hazırlanıyor

Samsung, dünyanın ilk esnek OLED ekranını tanıtmaya hazırlanıyor

22.05.2017 - 17:51 | Son Güncellenme:

Samsung’a yakın kaynaklardan biri olan The Korea Herald sitesine göre firma, esnek OLED ekranını bu hafta Los Angeles’ta düzenelenecek Society for Information Display 2017 etkinliğinde duyuracak.

Samsung, dünyanın ilk esnek OLED ekranını tanıtmaya hazırlanıyor

The Korea Herald sitesine göre Samsung, Society for Information Display 2017 (SID 2017, 22-25 Mayıs) etkinliğinde 9.1 inç'lik esnek OLED ekranını görücüye çıkartacak. Samsung’un ilk esnek OLED ekranı olacağı söylenene panelin giyilebilir cihazlar, Nesnelerin İnternet'i, otomobil konsolu gibi farklı kullanım alanları olacağı söyleniyor.

Haberin Devamı

Samsung, dünyanın ilk esnek OLED ekranını tanıtmaya hazırlanıyor

Samsung tarafından geliştirilen panelin aşağı veya yukarıya doğru katlanabileceği, bükülebileceği, katlanabileceği veya rulo haline gelebileceği söyleniyor. Söylenenlere göre Samsung'un yeni ekranına bastırdığınızda 12 mm'ye esneyebiliyor ve sonra kendi orijinal şekline geri dönebiliyor.

Öte yandan katlanabilir ekranlı telefonların yüksek bir fiyattan kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor. Samsung'un katlanabilir ekranlı telefon çalışmalarını ise tüm hızıyla sürdürdüğü söyleniyor.