Teknoloji Samsung Galaxy S8'in iris tarayıcısını da kandırdılar

Samsung Galaxy S8'in iris tarayıcısını da kandırdılar

24.05.2017 - 14:39 | Son Güncellenme:

Yüz tanıma ve iris tarama özellikleriyle dikkatleri üzerine toplayan Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy S8 Plus'ta yüz tanıma mekanizmasından sonra iris tarayıcısını da kandırdılar.

Samsung Galaxy S8in iris tarayıcısını da kandırdılar

Galaxy S8 yüz tanıma sistemiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Samsung'un amiral gemisi haline gelen Galaxy serisinin S8 modelinde yer alan yüz tanıma ve iris tarama özelliği ultra güvenlik özelliklerine sahip olduğu söylenmişti. Mobil cihazlarda bir ilk olan iris tarama ve yüz tanıma güvenlik sistemi Samsung Galaxy S8'in farklı bir ivme kazanmasına neden olmuştu. SamsungGalaxy S8 ve SamsungGalaxy S8 Plus'ta ki bu özellik geçtiğimiz günlerde yüz tanıma sisteminde var olan bir açıkla gündeme geldi. Galaxy S8’in yüz tarama sistemine farklı bir yüzü kabul ettirmesiyle güvenlik düzeyinde bir endişe yaratmıştı.

Haberin Devamı

Göz tarama özeliği olarak bilinen iris tarama yani gözünüzden kayıtlı olan kullanıcıyı tanıyan Samsung Galaxy S8 biyometrik tanımlama ile mobil kulanıcılarda oluşan güvenlik endişesiniz minimuma indirmeyi başarmıştı. Teorik olarak, iris tarayıcıları parmak izi tarayıcılarından çok daha güvenli olduğu yetkili ağızlardan teyit edilmişti. Güvenli olmasının nedeni irisler kompleks ve tamamen benzersiz desenlere sahipken, parmak izlerinin benzersizliği son yıllarda sorgulanmaya başlamasıydı. Bu nedenle Samsung'unGalaxy S8 ve Galaxy S8 Plus'daki iris tarayıcı özelliği mobil ödemelerde kullanılacak kadar güvenli olduğu iddia ediliyordu.

FBI parmak izi teknolojisinden daha güvenli olduğu söylenmişti

Haberin Devamı

Samsung S8 Özelikleri piyasaya sunulduğu ilk günden bu güne dikkat çekmiş ve tartışmalara neden olacak nitelikteydi. Samsung'un amiral gemilerinde bulunan iris tarayıcıyı geliştiren şirketin CEO'su Mark Clifton, bu Teknolojinin FBI'nın parmak izi teknolojisinden bile güvenli olduğunu açıklamıştı. Bu açıklama insanlarda bir rahatlamaya neden olsa da korsanlar yakın zaman içerisinde bu sistemi aşmayı başardılar.

Samsung Galaxy S8 göz tarama sistemi şaşırttı

2017'nin ses getiren mobil cihazı olan SamsungGalaxy S8'in yüz tanıma özelliğinde meydana gelen açık ve farklı yüzü kabul ederek telefona erişim imkânı vermesiyle geçtiğimiz günlerin en çok tartışılan konusu oldu. Tartışma konusu olan tam güvenlik modunun mümkün olup olmadığı olsada SamsungGalaxy S8'de yüz tarama ve iris tarama özelliklerinin güvenle kullanılıp kullanılamayacağıydı.

Chaos Bilgisayar Kulübü’nden güvenlik araştırmacıları ve bilgisayar korsanları Galaxy S8'in iris tarayıcısını bir dijital kamera, yazıcı ve kontakt lenslerle kandırmayı başardılar. Açıklamalarına göre, beş metrelik bir mesafedeki 200mm objektifli iyi bir dijital fotoğraf makinesi kullanıcının irislerini yeterince ayrıntılı olarak yakalamak için yeterli. Kullanıcı güvenliğinden kaynaklı olarak daha fazla detaya girmeyi uygun bulmadığımız yöntemle teorik olarak Samsung Pay gibi uygulamaları kullanarak çevrimiçi ödemeler yapmak için Galaxy S8'inizi çalan birisi iris tarayıcıyı kandırabilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak adına SamsungGalaxy S8 ve SamsungGalaxy S8 Plus mobil cihazlarınızda göz tarama ve yüz tanıma özelliklerini klasik pin ile desteklemeniz olacaktır.