Siyaset 'Sana mı soracağım camiye giderken?'

'Sana mı soracağım camiye giderken?'

19.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı olması halinde her kesimden isimlerin olacağı bir Bakanlar Kurulu oluşturacağını vadeden İnce, Erdoğan’ın kendisine yönelik “Seçimden önce camide bir fotoğrafın var m?” sorusuna da tepki gösterdi...

Sana mı soracağım camiye giderken

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, dün Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis’te düzenlenen mitinglerde vatandaşlara seslendi. İnce, konuşmasının başında, miting alanının bariyerlerle daraltılmasına ilişkin olarak, “Meydan bölmenize gerek yok, kalabalıkla ilgili sıkıntımız yok. Bu klasik numaradır. Alanı daraltacaksın, çok gözüksün. Buna ihtiyacımız yok keşke açsaydınız. Taşıma yok gönüllüler ordusu burada” dedi. İnce, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

- GÖNÜL KÖPRÜSÜ: Biz Edirne’den Kars’a dünyanın en büyük köprüsünü kuruyoruz. Gönül köprüsü. Ayrımcılık, sağcı-solcu, Türk-Kürt, Alevi-Sünni yok. 81 milyonun cumhurbaşkanı, herkesin...Cumhurbaşkanı seçildiğimde Bakanlar Kurulu’nu göreceksiniz. Sadece CHP’lilerden değil, her kesimden insanı Bakanlar Kurulu’na alacağım. Bir büyük uzlaşma, bir büyük barışma, bir büyük şemsiyenin altında bütün milletimizi buluşturacağım. Kavga yok, barışma var.

- YORGUN ADAM YAPAMAZ: Ak Partili annelere sesleniyorum. Fizik Öğretmeni İnce’nin cumhurbaşkanlığında çocuklarınız iyi eğitim alacak. Gençlerimiz geleceğe umutla bakacak. Fabrikalarımızın bacaları tütecek. Topraklarımızdan bereket fışkıracak.

- YALANCI: İki tane yalan göstereyim size. Bir general, Erdoğan’ın iftar yemeğine gidiyor.. Erdoğan beni eleştiriken, general de alkışlıyor. Ben de dedim ki ‘General alkışlayamaz onu hemen emekli ederim.’ Nasıl bir yalancı ki bu Erdoğan, diyor ki ‘Ben orduyu övüyordum onun için alkışladı’. (Erdoğan’ın açıklamalarından bir videoyu izleterek) Orduyu överken alkışlamıyor, beni eleştirirken alkışlıyor. Kıraathane açacağım dedi. Önce çay, kek dedi. Dedim ki menü zenginleşiyor. ‘Çorba, Tatar böreği, Arnavut ciğeri falan devam edecek’ dedim. ‘Ben Tatar böreği demedim nereden uyduruyorsun’ diyor. (Erdoğan’ın açıklamalarından video izleterek) Sen nasıl bir yalancısın ya?

Haberin Devamı

- ALLAH’IN TAHSİLDARI MISIN?:Seçim yaklaştı İnce camilerden çıkmıyor’ diyor. ‘Senin seçimden önce camide bir fotoğrafın var mı?’ diyor. Erdoğan, camiye fotoğraf çektirmeye değil Allah’a ibadet etmeye gidiyoruz. Camiye gitmemeden niye rahatsız oluyorsun? Ben beş vakit namaz kılıyor falan değilim. Ama 15 yaşımdan beri cuma namazı kılıyorum, saklı gizli bir şey değil ki bu. Seçim dönemi yaptığım bir iş de değil. Sana mı soracağım camiye giderken? Rahatsız mı oldun camiye gittim diye? Sen Allah’ın tahsildarı mısın? Bir Müslüman başka bir Müslüman’ın camiye gittiğine mutlu olması lazım. Bu üzülüyor. Ayıp. Camiden elini çek. Senden izin alacak değilim.

Haberin Devamı

- KİBRİ BIRAK: Erdoğan’a Nisa suresi 37. ayeti hatırlatıyorum. Bak ne diyor; ‘Yeryüzünde kibirlenerek yürüme çünkü sen yeri asla yaramazsın, çünkü sen dağlara asla erişemezsin’. Erdoğan bu kibri bırak karşıma çık.

- Putin seni kekliyor: Putin demiş ki ona, ‘büyük devletlerin böyle sarayları alemeti faikadır’. Rusya bizim kuzey komşumuzdu, şimdi aynı zamanda güney komşumuz. Putin Türkiye’nin etrafını sarmakla meşgul, Erdoğan’a da gaz veriyor, ‘sen sarayda oyalan’ diyor. Aslında içinden gülüyor Putin. Erdoğan, Putin seni kekliyor.

‘Çiller’den medet umuyor’

“Eski başbakanlardan Tansu Çiller de oraya gitmiş. Erdoğan, sürekli 90’lara dönmekten söz ediyor, 90’ların simgesi orada. Sürekli geçmişi kötülüyor ama Çiller’den medet umuyor. O zaten başarılı olsaydı, partisini kalkındırırdı. Özetin özetini söyleyeyim; Tarzan zorda. Ama sakın ha şımarıklık yok, Allah’ın izniyle bu iş olacak.”

‘Hava durumu bile daha fazla izlenmiş’

“Madem ekonomistsin, ustasın yüreğin, cesaretin, bilgin varsa çık karşıma bir televizyonda. Ona bunu deyince yanıtı şu oluyor: Benimle televizyona çıkıp bana reyting yaptırmazmış. Baktık, Erdoğan’ın dört katı izlenmişim. Erdoğan konuşurken bir kanalda Asteriks, bir kanalda hava durumu bir kanalda da “Yaparsın Aşkım” var. İzlenmesine baktım, Erdoğan 34. sırada. Millet bıkmış artık. Hava durumu bile Erdoğan’dan fazla izlenmiş. Gel benimle bir televizyona çık da senin de bir havan olsun.”

Haberin Devamı

‘Yazdığımın arkasındayım’

KIVIRMAM: 30 sene önce yazdığım şiir kitabını almış, öyle sözler var ki söyleyemezmiş. Benim adım Recep değil, Muharrem. Ben onun gibi kıvıramam, ne diyorsam o. Yazdığımın arkasındayım. Ben o kitabın geliriyle okuduğum ilkokula laboratuvar yaptırdım. Eğer eski defterleri açmaya çok meraklıysan ben hazırım. Sana, her kuşun eti yenmez dedim.

EY HOCA BU İŞE KARIŞMA: Meydanlarda ben fabrika diyorum, bereketli topraklar diyorum, o tutturmuş her mahalleye kıraathane diyor. Diyanet İşleri Başkanı da kıraathane övgüsü yapıyor. Ey hoca, sen en üstteki din adamısın, dinimize zarar verme, yazıktır, günahtır sen bu işe karışma.

Haberin Devamı

ŞAM’A BÜYÜKELÇİ: Kilis’te Kilisli mi çok Suriyeli mi çok? Suriyeli çok. Böyle bir devlet olur mu? Cumhurbaşkanı seçildiğimde derhal Şam’a büyükelçi atayacağım. Bülbülü altın kafese koymuşlar, ille de vatanım demiş. Yani Suriyeli de memleketinde olmak ister.