Gündem Sanal para piyasası ne durumda, nereye gidiyor?

Sanal para piyasası ne durumda, nereye gidiyor?

18.12.2017 - 17:18 | Son Güncellenme:

Kripto para ve bitcoin son zamanlarda finans haberleri arasında sıklıkla karşılaştığımız konulardan belki de en ilginç olanları. Ülkemizde birçok kişi kripto para alanında yatırımlar yapmaya başladı. Bugüne dek sürekli artış eğilimini genel olarak koruyan kripto para piyasası şu anda ne durumda yönelimler nasıl, sizler için derledik.

Sanal para piyasası ne durumda, nereye gidiyor

Bitcoin
Kripto paralarda bitcoinden sonra en yüksek değerleri kovalayan iki para biriminden biri olan ethereum son günlerdeki düşüş eğilimini sürdürüyor. Piyasalardan ethereum satarak, yatırımlarını bitcoine çeviren yatırımcıların bu eğilimi ethereumdaki düşüşü arttıracağı yönünde analiz edilebilir. Ethereum1800 lira dolaylarında seyrediyor.

Litecoin artışında son durum ne?

Sanal para piyasası ne durumda, nereye gidiyor


Kripto paraların ilki olan ve teknoloji olarak Blockchain alt yapısını kullanan bitcoin hala artışını sürdürüyor. Bugün piyasalarda 51,999 tl ye kadar yükselen bitcoin saat 17:00 itibariyle 50,900 tl ye geriledi ancak düne göre %6,7’lik bir artış söz konusu. Bitcoin tarafında yakın bir zamanda kesin bir düşüş beklenmese de ileriki günlerde yapılabilecek yüklü satışlar bu yükselişe gölge düşürebilir. Ancak uzun vadede kâr etmek isteyen kişilerin ani kararlardan kaçınmaları ve sabırlı davranmaları gerekiyor. Küçük düşüşlerde ani karar verip yapacağınız satış işlemleri uzun vadede pişmanlıkla sonuçlanabilir.

Ethereum düşüyor mu?

Haberin Devamı

Sanal para piyasası ne durumda, nereye gidiyor

Yükselme serisinin ardından bu %2,8 bir gerileme göstererek 401,50 tl’ye çekilen litecoinbugün en yüksek olarak 415,00 lira rakamını görebildi. Piyasadaki bitcoine yönelim sebebiyle etkilenen diğer altcoinlerin düşüş furyasına katılan litecoin yatırımcılarının para hareketlerini ne yönde değerlendireceği merak konusu.

Dash

Sanal para piyasası ne durumda, nereye gidiyor

Dash halen piyasalarda ikinci sıradaki değerini koruyor. Ancak diğer altcoinlere göre bugün değerini en çok kaybeden coindash oldu. Yüzde 7,4 gerilemeyle 2900,1 liraya kadar düşen dash saat 17:00 itibariyle günün en düşük değerini gördü ve halen düşüş eğilimini de devam ettirecek gibi gözüküyor.

Dogecoin,altcoin dünyasının mütevazı ortağı

Sanal para piyasası ne durumda, nereye gidiyor

Gerek düşük fiyatı gerekse diğer coinlere göre daha yeni bir yatırım aracı olması sebebiyle dogecoinbitcoindeki yükselişten en az etkilenen taraf oldu. Dogecoin yatırımcıları bugün yüzde 2,6 gibi bir değer kaybına uğrarken Dogecoin fiyatı bu gün0,010080 tl rakamını gördü.

Haberin Devamı