Sanat sokağınıza gelirse....

Bazen yapmaktan keyif aldığınız şeyler ile aranıza tatlı bir bebek giriverir.

Yeni bebeği olanlar bilir, rutin olarak yaptığı çoğu şeye bir süreliğine ara vermek ya da kıyısından köşesinden devam etmek zorunda kalırlar.

Benim de gündemimi, hatta günümün büyük bir bölümünü bu aralar bebeğim oluşturuyor.

Ama artık yavaş yavaş tekrar eski hayatıma, alışkanlıklarıma dönüyorum.

Kültür sanat faaliyetlerini ucundan da olsa yakalıyorum.

Hele bir de sanat evinize değilse bile sokağınıza kadar geliyorsa iş kolaylaşıyor.

Haberin Devamı

Bu kez kızımla birlikte katılıyorum.

Muhtemelen zaten takipte olduğunuz ya da Beşiktaş'a yolunuz düştüyse karşılaştığınız bir etkinlikten, İstanbul'un ilk uluslararası fotoğraf festivali olan Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali'nden bahsediyorum.

Paneller, söyleşiler, atölyeler ve kitap imza günleri de içeren Festival'in, biz meydanlara kurulan dev sergilerine dokunduk.

Güneşli günlere denk geldiğimizde, değmeyin keyfimize...

Dünyadan ve Türkiye'nin dört bir yanından insan ve kent hikayelerinin izlerini sürebileceğimiz serginin teması "Şehirler ve Hikayeler".

Fotoğraflarla dünyanın çeşitli ülkelerinin farklı şehirlerine yolculuk yapıyoruz. Bazen tanımadığımız insanların evine giriyor ve yaşamlarından kesitlere tanık oluyoruz.

Savaşın etkileri, küreselleşme, yoksulluk, kentsel dönüşüm gibi kentlerin sorunlarını anlatan fotoğraflarla, önemli meselelere fotoğrafçıların gözünden bakıyoruz.

Barbaros Bulvarı, Demokrasi Parkı gibi Beşiktaş meydanlarında sergilenen fotoğraflar sadece fotoğrafçıların veya fotoğraf meraklılarının değil, meydanlara yolu düşen, oradan geçen çoğu kişinin ilgisini çekiyor.

Öyle ki dünyaca ünlü fotoğraf sanatçıları Chris Anderson ve William Klein'ın dev fotoğrafları önünde 'selfie' çekenlere rastlamanız bile mümkün.

Kapalı mekanlarda sergilerin devamını görmek isteyenlere, yine Beşiktaş'ta, Bahçeşehir Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi kapılarını açıyor.

Fotoistanbul ve Beşiktaş Belediyesi'nin birlikte düzenlediği bu uluslararası etkinlik 18 Kasım'a kadar sürüyor.

Haberin Devamı

Görmeyenlere, duymayanlara buradan duyurulur.

Festival ile ilgili tüm ayrıntılara 'un resmi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Biz de kızımla fırsat buldukça sergileri gezmeye devam ediyoruz.

Sanatı sokağa taşımayı akıl edenlere çok teşekkür ediyoruz.

@hulyoalkan