Kültür Sanat Sanatçının gözünden kökler ve tomurcuklar

Sanatçının gözünden kökler ve tomurcuklar

31.08.2018 - 11:04 | Son Güncellenme:

Küratörlüğünü ünlü Sanatçı Gülfem Kessler’in yaptığı ve Dr. Filiz A. Toprak gibi sanatçıların yer aldığı Oyuk Festivali, 7-8-9 Eylül tarihleri arasında Urla Barbaros Köyü’nde.

Sanatçının gözünden kökler ve tomurcuklar

Oyuk Festivali Barbaros Köyü Urla

Haberin Devamı

Karşıtlıkların iç içe olduğu yaşamda bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Görsel Sanatlar Sergisi farklı bir bakış açısıyla festival içinde yer alacaktır.

Kırsal alanın şehirden aldığı göçü “Tabiyet,Tabiat ve Tahribat” vurgusu yaparak sanatın büyülü gücüyle buluşturacaktır.

Festival, köyden şehre göçü tarla korkulukları “oyuk”lar üzerinden irdelerken bu yıl ki görsel sanatlar sergisi, kırsal alanın şehirden aldığı göçü vurgulayacaktır.

İnsanoğlunun karmaşık ruh yapısı ne yazık ki zaman zaman doğanın kendine ait muhteşem düzeni ile çatışmakta belki de farkında olmadan düzenin yok oluşuna neden olmaktadır.

Sanatın birleştirici ve bütünleştirici evrensel gücü bu yıl ki Görsel Sanatlar Sergisiyle İlkdördün Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle zenginleşip yaygınlaşacaktır. Vakıf bünyesinde bulunan Şair Süreyya Berfe’ye ait kütüphane sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapacaktır.

Haberin Devamı

Birçok gizemi içinde barındıran ormanın, derinliğini ve doğurganlığını sanatçılarımız Jovita Sakalauskaite ve Elvan Özkavruk Adanır sanatsal bakış açıları ile “keçe” ile buluşturacaklardır.

Sanatçımız Filiz Adıgüzel Toprak sıra dışı çizgi ve tarzıyla çevresel değişimlere odakladığı minyatür çalışmalarını deneysel tekniklerle taçlandırıyor.

Barbaros köyünde yaşayan sanatçımız Gülfem Kessler ise kendine has çizimi ile eğitimdeki doğa bilgisinin ve sevgisinin daha önce derslik olarak kullanılan binanın duvarlarında “kömür” ile çizim yaparak farklı bir bakış açısıyla vurguluyor.

Program Ajandası

Yer: Barbaros Köyü eski okul binası İlkdördün Kültür Sanat Vakfı
Tarih: 7-8-9 Eylül 2018
Açılış-Kapanış Saatleri: 10.00/18.00

Özel Etkinlik:

8 Eylül 2018 Saat 16.00-17.00 Sanatçılarımızla Buluşma
8 Eylül 2018 Saat 17.00-19.00 Şair Süreyya Berfe ile Söyleşi

Sanatçılar:

Prof Dr Elvan Özkavruk Adanır İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi – Moda ve Tekstil Tasarımı
Dr Filiz Adıgüzel Toprak Dokuz Eylül Ünivesitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları – Tezhip Ana Sanat Dalı
Dr Jovita Sakalauskaite İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi – Moda ve Tekstil Tasarımı
Gülfem Kessler – Lahey Kraliyet Akademisi Resim ve Grafik mezunu