Ekonomi ‘Sanayide dönüşümün lideri olacağız’

‘Sanayide dönüşümün lideri olacağız’

19.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Sanayide dönüşümün lideri olacağız’

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) Olağan 47. Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Özgür Burak Akkol, metal sanayi için dönüm noktası olacak yeni bir projeyi başlatmanın hazırlığı içinde olduklarını belirterek, “MESS’in yeni döneminde metal sanayi için dönüm noktası olacak bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Akkol, “Sanayinin Dijital Dönüşümü vizyonuyla başlattığımız ‘MESS Teknoloji Merkezi’ projesi, teknolojideki son gelişmelerle işgücünü buluşturacak ve insan kaynağını bu paralelde dönüştürmeyi hedefleyecek. Ülkemizin rekabet gücüne katkı sağlayacak böylesi stratejik bir projeyi başlatmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Dönüm noktası

Akkol, yeni döneme ilişkin şunları söyledi:

“211 üyemiz ile birlikte 185 bine yakın istihdam sağlayan bir topluluğu temsil eden sendikamız adeta Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundadır. Dünya hiç olmadığı kadar büyük bir değişim sürecinden geçiyor. Bilginin üretilmesi ve teknoloji kullanımı küresel ekonominin en önemli aktörlerine dönüşmüş durumda. Bu alanda fark yaratan temel unsurların en önemlilerinden birini ise insan kaynağı oluşturuyor. Bilgiyi üretebilecek, teknolojiyi kullanabilecek yetkinlikte insan kaynağı olan ülkeler rekabette öne çıkıyor. Bu gerçekten hareketle MESS’in yeni döneminde metal sanayi için dönüm noktası olacak ‘Sanayinin Dijital Dönüşümü’ projesini hayata geçiriyoruz.”

Haberin Devamı

“MESS olarak, ülkemiz adına taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Üyelerimiz metal sanayisinin toplam satışlarının yarısından fazlasını gerçekleştiriyor” diyen Akkol, şöyle konuştu:

185 bin istihdam

“185 bine yakın istihdam sağlayan 211 üyemiz ile birlikte Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundayız. Çalışma hayatındaki gelişmeler doğrultusunda üyelerimizin ihtiyaçları da değişiyor, farklılaşıyor. Bu değişimi gözeterek sürekli ve açık iletişim içinde olmamızı sağlayacak yeni platformlar geliştireceğiz ve ortak akıl oluşturacağız. Üyelerimizin ihtiyaçlarına yanıt verecek yenilikçi proje ve çözümler üreteceğiz. Çalışma barışını korumayı, işyerlerimizi geleceğe taşımayı ve ülke ekonomisine sağladığımız katma değeri artırmayı hedefleyeceğiz.”

Yeni başkan kimdir?

İş hayatına ABD’de Nautilus Foods’ta başlayan Özgür Burak Akkol, 2003’te Koç Holding’e girdi, 2014’ten bu yana holdingin insan kaynakları direktörü olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

MESS’in önceki çalışma döneminde yönetim kurulu başkan vekili olarak görev alan Akkol, aynı zamanda Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu ve Yürütme Komitesi Üyeliği ile MESS Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürütüyor. Akkol, ayrıca TİSK’i temsilen İŞKUR Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı ile Koç Topluluğu Spor Kulübü’nde Yönetim Kurulu Başkanı olan Akkol’un, Otokoç Otomotiv’de yönetim kurulu üyeliği bulunuyor.

Yeni yönetim

Özgür Burak Akkol, Hasan Özcan Aydilek, Bora Koçak, Haydar Yenigün, Erkan Kafadar, Tuna Arıncı, Aykut Özüner, Erol Bakan ve Ayhan Özel’den oluşan MESS Yönetim Kurulu üç yıl boyunca göreve devam edecek.