Gündem Sancaktepe’ye kadın eli değecek

Sancaktepe’ye kadın eli değecek

26.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

‘Sancaktepe İstanbul’un kalbi olacak’ sloganıyla yola çıkan AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Av. Şeyma Döğücü, “Yapacağımız projelerle Sancaktepe sosyal yaşamda, eğitimde, üretimde, teknolojide ve sağlıkta İstanbul’un merkezi haline gelecek” dedi

Sancaktepe’ye kadın eli değecek

Sancaktepe’ye kadın eli değecek
Sancaktepe AK Parti Belediye Başkan Adayı Av. Şeyma Döğücü, 31 Mart yerel seçimlerinde seçildiği takdirde hayata geçireceği projelerini Milliyet’e anlattı. Sancaktepe’de kadınların ne kadar güçlü olduğunu ispat edeceklerini ifade eden Döğücü, “Sancaktepe’de kadınların istedikleri zaman neler yapabildiklerini ispat edeceğiz. Dünyada barışın yolu kadınlarımızdan geçiyor. Bunun birlikteliğini burada göstereceğiz. Biz kadınlar bunları yaparsak arkamızdan çocuklarımız da gelir, gençlerimiz de gelir. Kadınlar olarak hep beraber sizlerle bu ilçeyi yönetelim. Bizim Sancaktepe için çok güzel hayallerimiz var. Ben istiyorum ki Sancaktepe’de çocuklarımız huzur içinde yaşasın. İnsanca yaşasın. İyi eğitim alsınlar. Temiz bir havada yaşasınlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadın Emeği Pazarı

Sancaktepe’de hem çalışan kadınlara hem de ev hanımlarına yönelik çeşitli projeleri olduğunu dile getiren Döğücü, “Kadınlar için çok güzel düşüncelerimiz var. Kadınların el emeğini değerlendirmek için ‘Kadın Emeği Pazarı’ kuracağız. Pazarda kadınların emeğini sergileyip, ihtiyaç duyanlara satıp oradan para kazanacağı alanlar olacak. Evde çok güzel yemek yapan hanımlar var. Çocuklar sağlıksız beslenmesin diye çalışan hanımlarla ev hanımlarını buluşturacağız ve onların birbirlerine kazan-kazan modunda çok güzel faydası olacak. Ayrıca çok güzel hobi bahçelerimiz olacak. Kadınlar burada ekip biçecek ve hemen yanında kurulacak ekolojik pazarda satacak” dedi.

Çehresi değişecek

Sancaktepe’ye yapılacak çevre projeleri ile ilçenin görünümünün yeniden şekilleneceğini dile getiren Döğücü, şunları söyledi: “Eyüpsultan Mahallesi’nde 150 bin metrekarelik bir alana Millet Bahçesi yapılacak. İçerisinde spor sahaları, kütüphaneler, seminer, eğitim ve sergi salonları, millet kıraathaneleri, sosyal tesisler, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, çiçek bahçeleri ve yürüyüş parkurları olacak. Paşaköy Mahallesi’nde yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alana Huzur Bahçesi yapılacak. Yine Paşaköy Mahallesi’nde yaklak 50 bin metrekarelik bir alanda Tarım Park yapılacak. Proje içerisinde hobi bahçeleri oluşturulacak. Vatandaşların evcil hayvanlarını gönül rahatlığıyla gezdirebileceği Sadık Dostlar Bahçesi yapacağız. Sancaktepeli hanımlara tohum dağıtacağız. Parklarımızın uygun alanlarına Çiçek Bahçeleri yapacağız. Bu projeyle tehdit altındaki bitkileri korumayı hedefliyoruz. Biz AVM’lere çok sıcak bakmıyoruz. Onun için Atatürk Caddesi’nin her iki tarafında da mağazaların, kafelerin ve dinlenme alanlarının olduğu güzel bir konsepte büründüreceğiz. 1500 yıllık Bizans sarayı olan Damatris Sarayı’nın restorasyon çalışmalarını yaptıracağız. Buradan çıkan tarihi eserleri sergileyeceğiz.”

Haberin Devamı

Sancaktepe’ye kadın eli değecek

Avrupa’nın en büyüğü

Sancaktepe’nin gurur projesi olan Şehir Hastanesi projesiyle ilçenin sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında hem sağlık turizmini geliştireceğini hem de istihdamın artacağını dile getiren Döğücü, “Şehir Hastanesi Anadolu yakasındaki tek şehir hastanesi olacak. 3 milyon 330 bin metrekarelik bir alana kurulacak. Tamamlandığında da 4 bin 200 yatak kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi olacak. Bu proje vasıtası ile Tem Otoyolu’ndan, Kuzey Marmara Otoyolu’ndan ve bağlantı yollarından çıkışlar da verilerek ilçemizin ulaşımına büyük katkıları olacak. Ayrıca hastanemizde çalışacakları öncelikle Sancaktepeli vatandaşlarımız olmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ulaşımda devrim

İlçe içerisindeki trafiği rahatlatacak pek çok yeni projeyi açıklayan Av. Şeyma Döğücü, Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nun da en kısa zamanda yapılacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Yakacık Caddesi ve Osmangazi Caddesi arasındaki yoğun trafiğin engellenmesi, trafiğin hızlı bir şekilde akmasını sağlamak ve Samandıra’nın olumsuz trafiğini rahatlatmak için iki caddemizi birbirine bağlayacak 20 metre genişlikte, 2 bin 600 metre uzunluğunda yol projemiz var. Kavşaklara ve güzergahlara kameralar yerleştirerek sorunun nereden kaynaklandığını belirleyeceğiz. 25 metre genişlikte ve 2 bin 400 metre uzunluğunda, Tem Otoyolu’nun bağlantı yolundan başlayarak Fatih Mahallesi’nde, Akpınar Mahallesi’nde ve Veysel Karani Mahallesi’nde orman kenarından geçecek şekilde hazırlanacak Orman Yolu projemiz var. Bunun dışında Üsküdar-Sancaktepe Metro projemiz var. Toplu ulaşıma çok büyük bir rahatlama getireceğiz.”

Haberin Devamı

Sancaktepe’ye kadın eli değecek

Macera dolu eğlence

Oluşturulacak macera parklarda gençler zamanlarını eğlenceli ve kaliteli geçirecek.

Sancaktepe’ye kadın eli değecek

Spor tesisleri artacak

Sancaktepe’de spor tesislerini çoğaltarak herkesin spor yapmasını sağlayacaklarını ifade eden Döğücü, “Çocuklar için kaykay ve paten parkları yapacağız. Macera Parklar, içerisinde gençlerin keyifle vakit geçirebileceği, kendi aralarında etkinlikler yapabilecekleri bir alan olacak. Spor tesislerimizi çoğaltacağız. Özellikle kadınlarımız için fitness salonları yapacağız. Osmangazi Mahallesi Sadi Sokak’ta bin 638 metrekare alan üzerine kapalı yüzme havuzu yapacağız. Atatürk Mahallesi’nde de kapalı spor tesisi inşa edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Sancaktepe’ye kadın eli değecek

Gençlere destek vereceğiz

Girişimci gençlere masa, sandalye, telefon gibi ihtiyaçlarını temin edeceklerini ve onların kendi işlerini kurup bir düzene oturtana kadar destekçisi olacaklarını dile getiren Av. Şeyma Döğücü, gençlerin fikir üretip, bunları hayata geçirebilecekleri ‘Kuluçka Merkezleri’ açacaklarını ifade etti. Gençlerin dünyaya teknolojik imkanlardan dolayı çok farklı ve hızlı bakabildiklerini dile getiren Döğücü, “Sancaktepe’de genç nüfusumuz fazla. Genç nüfusun enerjisini bizim mutlaka ilçe yönetimimizde fiziksel ve düşünsel anlamda yansıtmamız lazım. Sancaktepe gelişecek, güzelleşecek” diye konuştu.

Sancaktepe’ye kadın eli değecek

Kadınlara istihdam kapısı

Sancaktepe’de kadınlara yönelik bir çok projeyi hayata geçireceklerini belirten Av. Şeyma Döğücü, “Kadınlara istihdam sağlamak için projelerimiz var. Kadınların el emeğini değerlendirmek için ‘Kadın Emeği Pazarı’ kuracağız. Ayrıca çok güzel hobi bahçelerimiz olacak. Kadınlar burada ekip biçecek ve hemen yanında kurulacak ekolojik pazarda satacak” dedi.

Sancaktepe’ye kadın eli değecek

Sosyal hayat renkleniyor

Eyüpsultan Mahallesi’nde 150 bin metrekarelik bir alana yapılacak Millet Bahçesi’nin içerisinde spor sahaları, kütüphaneler, seminer, eğitim ve sergi salonları, millet kıraathaneleri, sosyal tesisler, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, çiçek bahçeleri ve yürüyüş parkurları olacak.

Sancaktepe’ye kadın eli değecek

Park sorunu ortadan kalkacak

Sancaktepe’nin park problemini kapalı otoparklar ile rahatlatacaklarını belirten Şeyma Döğücü, “Sarıgazi’ye kent meydanı ve alt geçit yapacağız. Sarıgazi girişindeki trafiği rahatlatmak bizim boynumuzun borcu. Otoparklarımızı çoğaltacağız. Sarıgazi Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde 9 bin 300 metrekarelik alanda 270 araç kapasiteli katlı otopark ve üzerine de kapalı semt pazarı yapılacak. Sancaktepe İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanına en modern şekilde katlı otopark yapacağız” dedi.

Sancaktepe’ye kadın eli değecek

Çocuklar kreşlere emanet

Mahallelerde açılacak kreşler annelerin adeta hayatını kolaylaştıracak. Çalışan anneler çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri mekanlara kavuşmuş olacak.