Siyaset 'Sandığa gözü kapalı gitme hakkımız yok'

'Sandığa gözü kapalı gitme hakkımız yok'

28.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin yeni bir yol haritası çizmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Gözü kapalı sandığa gitme hakkımız yok. Çocuklarımız için siyaseti sorgulamak zorundayız” dedi

Sandığa gözü kapalı gitme hakkımız yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’da herkesin ülkenin geleceğini düşünerek sandığa gitmesi gerektiğini söyledi. Seçim bildirgesi ve milletvekili adayları tanıtım törenini önceki gün Ankara’da gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, kampanyasına dün Eskişehir’den başladı. Eskişehir Sanayi Odası’nda, Ticaret Borsası’nda iş dünyasından temsilcilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

4 AŞAMALI STRATEJİ: Türkiye’nin ekonomisinin büyük değişim ve dönüşüme ihtiyacı var. Dört aşamalı bir stratejiden söz edeceğim. Birinci aşama tam demokrasi. Şu anda hiç birinizin can ve mal güvenliği yok. Her birinizin varlığı bir kararnameye bağlı. İkincisi üretmek. Üçüncü ayağı güçlü sosyal devlet. Dördüncüsü, sürdürülebilirlik. Orta gelir tuzağını nasıl aşarız? Bunları yaparsanız aşarsınız. Beş yıl içinde Türkiye’nin kişi başına geliri 15 bin dolara çıkar.

SAĞ-SOL KAVRAMLARIYLA ÇÖZEMEZSİNİZ: Sağ-sol kavramları 1789 Fransız devriminden sonra ortaya çıkan kavramlar. 17. yüzyılın kavramlarıyla 21. yüzyılın sorunlarını çözemezsiniz. Bunu sosyal demokrat bir partinin genel başkanı olarak söylüyorum. Bazıları bana karşı çıkacak ‘vay efendim nasıl böyle bir şey.’ Hangi çağdayız biz. Bilgi, dijital çağdayız. Yeni bir dünya var önümüzde.

Haberin Devamı

BÜTÜN MESELE SAMİMİYET: Toplumsal barışımızı sağlayabiliriz. Bütün mesele iyi niyet, samimiyet ve kararlılıktır. Siyaset kavga alanı haline dönüştü. Gözü kapalı sandığa gitme hakkımız yoktur. Çocuklarımız için siyaseti sorgulamak zorundayız. Siyaseti bir zenginleşme aracı olarak kabul eden anlayışı Türkiye’nin topraklarının dışına çıkarmalıyız. 24 Haziran’da hepimize görev düşüyor.Sandığa giderken ülkenin geleceğini düşünerek gidin. Hepimizin sorumluluğu var.

CHP ESKİDEN STATÜKOCUYDU: Neden miting yapıp anlatmıyorum? O mitinge sizler gelmiyorsunuz arkadaşlar. Belki haklısınız işiniz var gücünüz var. Bizim oturup dertleşmemiz lazım. Efendim ‘CHP statükocu bir parti.’ Doğrudur bir dönem statükocu bir partiydi. Ama son 6-7 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir. CHP, şimdi Türkiye’nin en nitelikli projelerini üreten partidir.

ELİMİZ MAHKUM: AB ile ilişkileri düzeltiriz. Geldiğimiz nokta şu; ‘AB bize fasıl açsın biz yapalım, birisi dayatsın sonra ben yapayım.’ Yıldırım’a, Davutoğlu’na, Erdoğan’a söyledim. ‘Biz onların fasıl açmasını beklemeyelim biz yapalım, getirelim Meclis’e.’ Ve dönüp Avrupa’ya diyelim ki ‘Ne fasılı kardeşim biz hepsini yaptık’ Onlar bastırıyorlar ‘kanunun şu maddesini değiştirin.’ Biz de direniyoruz ‘değiştirmeyiz’ diye. Değiştireceğiz. Elimiz mahkum. AB süreci uygarlıkla buluşma açısından önemlidir.

Haberin Devamı

‘Paralı çıkıyor gariban içeride’: FETÖ konusunda bir mücadele verildiğine inanmıyorum. Parası olan çıkıyor, gariban içeride. 33 ere 7 kez müebbet verdiler. Erin ne günahı var ya? Bank Asya’nın önünden geçenin mal varlıklarına el koyuyorsunuz, milletvekilleri gitmişler FETÖ’yü ziyaret ediyorlar, onlar yeniden miletvekili listelerinde.

Sandığa gözü kapalı gitme hakkımız yok

‘Takım tutar gibi parti tutmayın’

CHP lideri, şöyle devam etti: “16 yıldır yürüttüğümüz tek ekonomi var beton ekonomisi. İnşaat bitiyor adamlar işsiz. Artık üretmek zorundayız. Biz bütün kadrolarımızla hazırız. Kimse takım tutar gibi siyasi parti tutmasın. Herkes oturup Türkiye’nin geleceğini düşünmeli.

NEDEN ERKEN SEÇİM? Parlamentoda tek başına çoğunluğu var. Cumhurbaşkanı her istediğini yapabiliyor. Bütün bu imkanlar varken niye erken seçim? Demek ki bir sorun var ortada.

TARIM BAKANI’NA ELEŞTİRİ: Tarım Bakanı diyor ki ‘Alpu ovasında tarım yaptırmayacağım, termik santral kurulacak.’ Yönetmeliği değiştiriyor, orası tarım alanı olmaktan çıksın diye. Ve bakanlık koltuğunda oturabiliyor. Mazotun çiftçiye kaç liradan satıldığını da bilmiyor.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, bir otelde düzenlenen iftar programında ise muhtarlar, şehit ve gazi yakınları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

AYRIM OLMAZ: Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. Muhtarlığın kurumsallaşması lazım. Muhtar arkadaşlarımla beraber kanun teklifi hazırladık inşallah kısa sürede yasalaşır. Beni çok üzen bir olay var. Şehitler ve gaziler arasında ayrım olmaz. Gazi bizim, şehit bizimdir. Hangi görüşten, inançtan olursa olsun bütün şehitleri baş tacı yapmak zorundayız.