Afyonkarahisar Sandıklı'dan Kısa Kısa

Sandıklı'dan Kısa Kısa

03.10.2018 - 12:46 | Son Güncellenme:

.

Sandıklıdan Kısa Kısa

AFYONKARAHİSAR (AA) - Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, ilçedeki tarihi ev ve Germiyanoğulları'ndan kalma tarihi hamamların onarım çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

İlçedeki tarihi mekanlarda restorasyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Çöl, çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçeye yapılan hizmetlerin yanı sıra tarihine de sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Çöl, "İlçemize yapmış olduğumuz hizmetlerin yanında tarihimize sahip çıkmanın en önemli görevlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Sandıklı, tarihte pek çok tarihi olaya ev sahipliği yapmış, adını bir çok alanda sayısız kere duyurmuş, tarihi uzun zaman öncelere dayanan adeta bir kültür hazinesidir." dedi.

"Gerek tarihi yapıları, gerekse bölgenin parlayan yıldızı olması sebebiyle, tarihi yapılarımızı gün yüzüne çıkararak vatandaşlarımızın kullanımına sunmak en büyük amaçlarımızdan birisi olmuştur." diyen Çöl, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu amaçlar doğrultusunda yapılan tarihi konaklarımız ve tarihi hamamımızı bir kültürel miras olarak görerek ilerleyen kuşaklara hediye olarak bırakmak istiyoruz. Sandıklı ismi önemli bir markadır. Bu markayı parlatmak için tarihi, turizmi, sanatı, termali kısacası bizi biz yapan bütün değerlerin kıymetini bilerek, bozmadan, satmadan, yıkmadan üstüne koyarak bölgemizin tarihi ve turistik değerleri arasında kendimize gereken payı çıkartmamız gerekmektedir. Ben bu bağlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

- Akademisyenlere "Yaren Gecesi" düzenlendi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri tarafından düzenlenen yaren gecesinin konukları akademisyenler oldu.

Sandıklı Kültür ve Sanat evinde düzenlenen yaren gecelerinin ilk konukları Afyon Kocatepe Üniversitesi akademisyenleri oldu.

Uluslararası Bilim ve Eğitim Kongresi için ilçeye gelen akademisyenler, yaren gecesinde Sandıklı’nın gelenek ve göreneklerini yakından tanıma fırsatı bulurken, oynanan orta oyunlarında da gönüllerince eğlendiler.

Yöreye özgü mercimekli bükme ve hoşaf ikramının yapıldığı gece, kılıç kalkan, halk oyunları ve orta oyunları ile sona erdi.

- Yardımseverlerden Devlet Hastanesine cihaz desteği

Haberin Devamı

Sandıklı Devlet Hastanesine tıbbi cihaz desteği sağlayan 2 yardımsever İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz tarafından verilen teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.

İzmir Sandıklılar Derneği tarafından Mehmet Yağcı aracılığı ile hastaneye 20 bin lira değerinde ve gurbetçi Mehmet Bozkurt tarafından 60 bin lira değerinde tıbbi cihaz desteği sağlandı.

Bunun üzerine düzenlenen program kapsamında İl Sağlık Müdürü Korkmaz, hastaneye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek Mehmet Bozkurt ve Mehmet Yağcı'ya teşekkür plaketi verdi.

Plaket törenine Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Hazım Bolca da katıldı.