Gündem Santorini’de gezilecek yerler ve tarihi yapılar

Santorini’de gezilecek yerler ve tarihi yapılar

02.05.2018 - 18:58 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın 200 km güneydoğusunda bulunan Santorini Adası sahip olduğu tarihi yapıları, sahilleri ve kendine has yerleşkeleri ile mavi ve beyaz renklerinin iç içe bulunduğu turistik bir adadır. Her yıl milyonlarca insanın akın ettiği bu şehrin tarihi milattan önceki zamanlara dayanmaktadır. İşte Santorini şehri hakkında bilinmesi gerekenler ve gezi rehberimiz…

Santorini’de gezilecek yerler ve tarihi yapılar

Santorini Adası hakkında genel bilgiler

Haberin Devamı

1830 yılında düzenlenen Londra Konferansı sonrası Yunanistan’a bağlanan ada günümüzde Yunanistan’a bağlı onlarca adadan bir tanesidir. 1956 yılında meydana gelen deprem sonrası şehirdeki yaşam durma noktasına gelse de son yıllarda artan turist akınının ardından şehir oldukça hareketli bir hâl almıştır.

Santorini Adası konum olarak Yunanistan, Türkiye ve Girit Adası’nın tam ortasında bulunmaktadır. Ege Denizi’nde bulunan onlarca adadan bir tanesi olan Santorini Adası yaklaşık 73 kilometre kare yüz ölçümüne sahiptir.

Santorini Adasında gezilecek yerler

İmegrovigli Köyü adanın en ünlü köylerinden bir tanesidir. Fira’nın güneyinde yer alan bu köy sahip olduğu beyaz evleri ve Venedik Kalesi kalıntıları ile oldukça dikkat çekmektedir. Köy günümüzde yaklaşık 400 kişiye ev sahipliği yapmaktadır.

Haberin Devamı

Perissa Kumsalı adanın en önemli sahillerinden bir tanesidir. Perissa kasabasında bulunan bu sahil sahip olduğu koyu renkli kumu ile ünlüdür. Sahilin yakınlarında yer alan 3000 yıllık antik bir kentin arkeolojik çalışmaları yapılmaktadır.

Amudi Köyü adanın en önemli bölgelerinden bir tanesi olarak turistlerin en çok uğradığı noktaların arasında bulunmaktadır. Muazzam bir kaldera manzarasına sahiptir. Köyün gün batımı manzarası ve balıkçı restoranları ile meşhur olan köy adanın en turistik noktalarından bir tanesidir.

Santorini ulaşım imkânları

Santorini Adası’na ülkemizden maalesef direkt uçuşlar bulunmamaktadır. Adaya uçak ile gidebilmek için Atina üzerinden aktarmalı olarak gidebilmeniz mümkündür. Bu ulaşım imkânının yanı sıra Bodrum üzerinden feribot ile de adaya gidebilmeniz mümkündür. Bodrum’dan kalkan feribotlara binip Kos Adası’na, Kos Adası’ndan da Santorini Adası’na geçebilirsiniz. Kos Adası’nın yanı sıra Rodos Adası üzerinden de Santorini Adası’na feribot ile ulaşım imkânı bulunmaktadır.