Gündem Çete adalet dağıtmak için mahkeme kurmuş

Çete adalet dağıtmak için mahkeme kurmuş

22.02.2018 - 10:38 | Son Güncellenme:

İstanbul'da, Sarallar çetesi olarak bilinen organize suç örgütünün bir kolu olan ve geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonlarla 14 mensubu yakalanıp gözaltına alınan çetenin aralarında çete elebaşının da bulunduğu 11 mensubu tutuklanıp cezaevine kondu. Tehdit ve yağma gibi suçlarla suçlanan çetenin, alacak verecek konularında ve ekonomik ihtilaflarda devreye girdiği ve "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı hiçe sayarak, mahkeme kurup ceza verme" suçunu işlediği ileri sürüldü.

Çete adalet dağıtmak için mahkeme kurmuş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran ve Sarallar çetesi tarafından tehdit edildiğini ileri süren bir iş adamının şikayeti üzerine başlattığı soruşturmada, başını Sultan Selim Saral isimli eski bir sabıkalının çektiği bir çetenin İstanbul'un Anadolu ve daha çok Avrupa yakasında 30'un üzerinde iş adamına musallat olarak tehditle haraç ve yağma suçlarını işlediğini tespit etti.
Tespitin ardından harekete geçen ekipler, geçtiğimiz hafta 18 ayrı adrese düzenledikleri seri operasyonlarda aralarında çete lideri Sultan Selim Saral'ında bulunduğu 14 çete şüphelisini gözaltına aldı.
Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alınan şüphelilerin, yapılan detaylı soruşturmada tehdit ve yağma gibi suçların yanı sıra alacak verecek konularında ve ekonomik ihtilaflarda devreye girdikleri ve zor kullanarak aracı olduklarının tespit edildiği öğrenildi.
Ekonomik çıkar sağlamak için bu şekildeki olaylara aracı olduğu belirlenen çetenin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı hiçe sayıp, kendince mahkeme kurup ceza verme yöntemlerine gittiği tespit edilirken, kurulan mahkemelere alacaklı olarak giren bir çok iş adamının mahkemeden çeteye borçlu olarak çıktığı da polis tarafından tespit edildi.

Haberin Devamı