Sarı mı? Iyyy Nefret Ederim!!!

Sarı mı? IYYY NEFRET EDERİM!!! Bana hiç yakışmıyor..

Hepimizin kendimize çok yakıştırdığı ve hiç yakıştırmadığı renkler var elbette. Ortalamaya bakılırsa da sarı en çok “ıyyy” alanların başında geliyor. Konuya sarı ile girdim ama aslında tüm renkler ile ilgili benzeri yorumlar var.

Daha yeni yeni kendimizi bildiğimiz, görünümümüze önem vermeye başladığımız yaşlarda bilinçli/bilinçsiz kişiler tarafından ‘aaa bu renk sana çok yakışmış’ ya da ‘yok bu renk sana hiç yakışmamış’ gibi yorumlar ve henüz ne olduğunu bilmediğimiz cool olma çabasıyla renk seçimlerimiz belirlenmeye başlıyor. Değer verdiğimiz biri beğendiği, ya da sevmediğimiz biri giyiyor diye renklerle bir anda çok samimi veya mesafeli olabiliyoruz. Olayı bazen çok daha kişisel yaşıyor, renklere küsebiliyoruz bile..

Hepimiz haberimiz bile olmadan bilinç dışımızda bir çok etkenden şekilleniyor ve bu günlere geliyoruz. Renk konusu en basit konulardan biri gibi görünse de, hayatımızı enerji anlamında çok etkiliyor. Renk alışkanlıklarımız elbette sadece kıyafetle sınırlı kalmıyor. Anlık ruh halimizi, geleceğe bakış açımızı, iç mutluluğumuzu, hayallerimizi renklendirdiğimizi biliyoruz. Başta giyim kuşam, ev tekstili, mobilya, araç ve hatta evimizin duvarlarına kadar hayatımıza işliyor.

Önce kendi giydiklerimizden başlayarak hayata bakış açımızı ve geleceğimizi renklendirme gücünde olduğumuzun farkında mıyız?

Haberin Devamı

Sarı mı Iyyy Nefret Ederim

Şimdi size değişik ama gerçek bir yaklaşımla, Londra‘da Kişisel Stil Danışmanlığı okurken öğrendiğim efsane bir bilgi paylaşıyorum..

Hazır mısınız?

Evet arkadaşlar…
Yanlış, yakışmayan, çirkin ve kötü renk yoktur.

Yanlış TON vardır.
Her rengin herkese yakışacak bir tonu mutlaka vardır. Dolayısı ile küstüğünüz renklerle barışmaya hemen başlayabilirsiniz.

Sarı örneği üzerinden gidersek, sarı renkten nefret ettiği halde gold (altın) giyen ya da aksesuarlarında kullanan çok kişi olduğuna eminim. Sarının bir tonunun da gold olduğunu düşünürsek tonlar konusunda ne kadar az bilgiye sahip olduğumuzu fark edebiliriz.

Bundan sonra seçimlerimizi yaparken, hiç giymediğimiz bir renk bile olsa, değişik tonlarını deneyerek hemen hayatlarımızı renklendirmeye başlıyoruz..

Hadi renklenmeye!

Hatırlatma: Siyah ve beyaz renk değil!!!

Haberin Devamı