Siyaset ‘Sarraf’ın sağlık durumu iyi’

‘Sarraf’ın sağlık durumu iyi’

17.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin Rıza Sarraf’la ilgili ABD’ye nota verdiği haberlerini değerlendirdi.

‘Sarraf’ın sağlık durumu iyi’

Şişli’deki bir otelde düzenlenen Uluslararası Yüksek Din Öğretim Kongresi’ne katılan Bozdağ, burada yaptığı açıklamada Sarraf’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir vatandaşı olduğunu hatırlattı. Bozdağ, “Amerikan basınında, uluslararası basında ve ayrıca Türk basınında birkaç gündür Rıza Sarraf’tan haber alınamadığına ilişkin haberler çıktı. Bunun üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD’ye bir nota vermiştir. Bu notanın özü, vatandaşımız Rıza Sarraf’ın durumu hakkında bilgi almaktan ibarettir. Ama bazı çevreler, bu notayı fevkalade çarpıtıyorlar. Farklı takdim etmeye çalışıyorlar. Ve biz bunların kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Nota esasında diplomatik yazışma usulüdür. Türkiye’den pek çok ülke, kendi vatandaşlarıyla ilgili bilgi almak istediğinde onlar da nota veriyor. Bizden bilgi alıyorlar. Nota çok net bir şekilde diplomatik yazışma usulüdür. Yapılan da budur. ABD’den bir sözlü cevap şu anda gelmiştir. Sarraf’ın sağlık durumunun iyi olduğu hakkında bir bilgi ulaştırılmıştır” dedi.
DAEŞ terör örgütü mensuplarının Rakka’dan PYD-YPG terör örgütünün kontrolünde çıkarılmasına ilişkin görüntüler ile ilgili ise “Ortaya çıkan fotoğraf vahim bir durumu ifade ediyor” diyen Bozdağ şöyle devam etti:
‘Vahim bir hatadır’
“Türkiye her defasında söyledi. Bugün bütün dünya ABD ve koalisyon güçlerinin DAEŞ terör örgütüyle mücadele için YPG- PYD ile işbirliği yaptığına inandırılmak isteniyor. Ama gördük ki, SDG güçleri diğer bir ifadeyle PKK’nın uzantısı PYD ve YPG, DAEŞ terör örgütüyle herhangi bir mücadele yapmıyor. DAEŞ terör örgütüyle bir uzlaşmaya varıyor. Ve DAEŞ’in teröristleri elini kolunu sallayarak arabalara biniyorlar. Diğer terör örgütünün açtığı güvenlik koridorundan oradan uzaklaşıyorlar. Bu hareketin ABD’den habersiz, YPG-PYD tarafından yapılabilmesi mümkün değil. Bu vahim bir hatadır.
Onları yok etmek için ant içtiğini söyleyenler bu teröristleri yok etmek yerine, onları koruyan, kollayan bir yaklaşım ortaya koymuşlardır. Bütün dünyanın bu vahim hatayı, yanlışı görmelerini ve bu konudaki riyakar durumu yakından değerlendirmelerini bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Yazarlar