Siyaset ‘Şartları sağlayacak herkes aday olabilir’

‘Şartları sağlayacak herkes aday olabilir’

25.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün partilerinden aday gösterileceği yönündeki iddialarla ilgili, “Spekülasyonlar çok. Bizde şartları sağlayacak herkes aday olabilir. Şu anda biz adayımızı belirlemedik” dedi.

‘Şartları sağlayacak  herkes aday olabilir’

Karamollaoğlu, öncekşi akşam Karabük’ün Safranbolu ilçesinde partisi tarafından düzenlenen konferansın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün partilerinden aday gösterileceği yönünde söylemlerin olduğunun hatırlatılması üzerine Karamollaoğlu, şu açıklamada bulundu: “Tabii spekülasyonlar çok. Bizde şartları sağlayacak herkes aday olabilir. Şu anda biz adayımızı belirlemedik. Bunun zamanının erken olduğunun kanaatindeyiz. Biz sadece 100 bin imzayı, daha doğrusu 300 ile 500 bin arasında bir imzayı toparlayabilmek için komisyonlar kuruyoruz. Biz elbette önce kendi tabanımızda bir yoklama yapacağız, onun arkasında da Türkiye sathında göstereceğimiz adayın her kesimden oy alabilecek bir aday olduğunu test edeceğiz, deneyeceğiz. İnşallah iyi bir netice alacağız, buna inanıyoruz.”