Ekonomi Satışa çıkmadan hasılatı artırdılar

Satışa çıkmadan hasılatı artırdılar

26.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut güvencesiyle Teknik Yapı ve Halk GYO’nun yaptığı Evora İzmir’de satış başlıyor. 1.6 milyar TL hasılat taahhüdüyle alınan arazide, hasılat şimdiden 1.8 milyar liraya çıktı.

Satışa çıkmadan hasılatı artırdılar

Emlak Konut GYO güvencesi ile Teknik Yapı ve Halk GYO ortaklığıyla İzmir Konak’ta hayata geçirilen Evora İzmir projesi bu hafta sonu satışa açılıyor. Karma proje olarak hayata geçirilen Evora İzmir’de rezidans, otel, ticari alan olmak üzere çeşitli üniteler yer alıyor. 35 bin 600 metrekare alanda 8 bloktan oluşacak projede, 1049 rezidans, 121 odalı bir otel ile yaklaşık 19 bin metrekare park ve yeşil alan bulunacak.

Haberin Devamı

Satışa çıkmadan hasılatı artırdılar

Emlak Konut GYO’nun Haziran 2017’deki İzmir Konak 1. etap hasılat paylaşım ihalesini 1 milyar 672 milyon lira teklifle kazanan Teknik Yapı, ağustosta projeye Halk GYO’yu ortak etmişti. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, projenin tanıtım toplantısında; yeni hasılat oranını 1.8 milyar lira olarak açıklarken, bu sayede Emlak Konut GYO payının da arttığını kaydetti.

İki şirketin ortaklığı, tüm giderler ve gelirlerle elde edilecek kâr paylaşım oranlarında yarı yarıya. İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen arsa, Tariş Kooperatif Birlikleri’ne aitti. Emlak Konut, arazi için Tariş ile 2016’da protokol imzalamıştı.

Markasını götürdü

Emlak Konut GYO’nun ‘arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı’ ihalesinden alınan arazide yükselecek olan Evora İzmir’de ön talep dönemi ise devam ediyor. Bu süreçte bine yakın ön talep alan projede metrekare satış fiyatları 8 bin 150 liradan başlarken, satış fiyatları ise 475 bin liradan başlıyor.

Haberin Devamı

Teknik Yapı, daha önce İstanbul Tuzla’da ‘Evora’ adıyla hayata geçirdiği projesinin ardından yine bu markasını Anadolu’ya açıldığı ilk şehir olan Denizli’ye de taşımıştı. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Emlak Konut GYO ve Halk GYO ile birlikte İzmir’de önemli bir sinerji oluşturduklarını söyledi.

‘Aile için tasarladık’

Umut Durbakayım ise “Bir aile projesi hayata geçirdik. İzmir’e yeni bir yaşam alanı kazandırdık. Bu nedenle büyük daireler projemizin yüzde 34’ünü kapsıyor. Ön talep döneminde en çok büyük ailelerden aldığımız talep de, tasarımımızın ne kadar doğru olduğunu gösterdi. 181 adet 2+1, 234 adet 3+1, 96 adet 4+1 ve 24 adet 6+1 daire var” dedi.

‘Güç birliği mesajı’

Projede ön talep döneminin hafta sonu sona ereceğini ve satışların başlayacağını hatırlatan Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, proje ile ‘birlikten kuvvet doğar’ diyerek, ‘daha güçlü bir Türkiye idealine’ hizmet ettiklerini dile getirdi. Yetgin, “Her sektörde olduğu gibi gayrimenkulde de dalgalanmalar oluyor. Bizler hızlı aksiyon alarak bu süreci çabuk atlatmaya çalışıyoruz. Yatırımlarımız hız kesmiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kampanyaya dahil oldu

Toplantıda konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Sinan Ayoğlu, projenin 29 Ağustos’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan ‘Türkiye için Kazanç Vakti’ kampanyasına da dahil olduğunu anlatırken, “Kampanyamızdaki koşullar İzmir projemizdeki sınırlı sayıdaki konut için de aynen geçerli olacak. Bu çerçevede; satış bedeli üzerinden yüzde 10 indirime ek olarak indirimli satış bedeli üzerinden sadece yüzde 10 peşinat ile 120 aya kadar 0,98 vade farkı ile bankasız ve kefilsiz konut sahibi olmayı kolaylaştırıyoruz” diye konuştu.