Siyaset Savcılığa gidip bildiklerini anlat

Savcılığa gidip bildiklerini anlat

23.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın FETÖ davalarına ilişkin açıklamalarına ilişkin olarak, “Şamil Tayyar’ın, savcılara giderek bildiklerini anlatması gerek. Tayyar, ‘FETÖ borsasına’ ilişkin bildiklerini savcılara anlatmıyor, suç duyurusunda bulunmuyorsa suçu gizleme suçunu işlemektedir” dedi.

Savcılığa gidip bildiklerini anlat

Yarkadaş, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin birçok sorununun bulunduğunu ve AK Parti’nin bu sorunları çözemediğini ileri sürdü. Bir gazetecinin Tayyar’ın FETÖ davalarına ilişkin açıklamalarını anımsatması üzerine Yarkadaş, “Şamil Tayyar ile Mustafa Elitaş arasında yaşanan kavgayı büyük bir merakla biz de izliyoruz. Tayyar, yargıda bir FETÖ borsasının oluştuğunu ve parayı verenin tahliye olduğunu söylüyor. Kendisini muhalefet milletvekili zannediyor ve şikayet ediyor. Tayyar, şikayet ettiğiniz yargı düzenini siz getirdiniz” yanıtını verdi. Yarkadaş, Tayyar’ın, savcılara giderek bildiklerini anlatması gerektiğini belirterek, “Şamil Tayyar, ‘FETÖ borsasına’ ilişkin bildiklerini savcılara anlatmıyor, suç duyurusunda bulunmuyorsa suçu gizleme suçunu işlemektedir” ifadesini kullandı.

12 partiye suç duyurusu

Anayasa Mahkemesi, 2014, 2015 ve 2016 yıllarına ait mali denetim yaptığı 12 partinin yetkilileri hakkında, mahkemeye hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge göndermedikleri iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan denetim kararlarına göre Anayasa Mahkemesi, Türkiye İşçi Partisi’nin 2014 yılı, İşçi Demokrasisi Partisi’nin 2015 yılı, Milliyetçi Türkiye Partisi, Doğru Yol Partisi, Ayyıldız Partisi, Türkiye İşçi Köylü Partisi, Evrensel Yol Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Yeni Dünya Partisi, Türkiye Halk Partisi, Dolunay Partisi ve Çoğulcu Demokrasi Partisi’nin ise 2016 yılı kesin hesap incelemelerinde, mahkemeye hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge düzeninin oluşturulmaması ile hesabın dışında gelir ve gider oluşturulması inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler olduğundan partilerin yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Gönül Birliği Yeşiller Partisi’ne ilişkin incelemede ise dağılma hali nedeniyle 2016 yılı hesabının incelenmesine yer olmadığı kararlaştırıldı. ANKARA-Milliyet