Ekonomi Savunma sanayine Halkbank desteği

Savunma sanayine Halkbank desteği

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Halkbank, Savunma Sanayii Destek Kredisi ile yerli savunma sanayisini geliştirme ve güçlendirme faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor.

Savunma sanayine Halkbank desteği

Savunma sanayiinde dışa bağımlılığın azaltılmasında, ihtiyaçların yerli imkan ve teknolojilerle üretilmesinde önemli payı olan tedarikçi KOBİ’ler, yatırım ve işletme finansmanı ihtiyaçları için 7 yıla varan vade ve uygun koşullarla Halkbank Savunma Sanayii Destek Kredisi’nden yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Uygun finans...

KOBİ’lerin, savunma sanayii açısından önemine dikkat çeken Halkbank KOBİ ve Esnaf Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Levend Torusdağ şunları söyledi: “Yerli ve milli savunma sistemlerinin kurulması ve geliştirilmesi yönündeki çalışmaları çok önemli buluyoruz. Savunma sanayi alanındaki Türk şirketlerinin projelerinde alt tedarikçiler büyük oranda KOBİ’ler. Yerli işletmelerin sektörün nitelikli tedarikçileri olabilmeleri için gerekli teknolojik ürünlerin geliştirilmesi noktasında duydukları finansman ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılamayı hedefliyoruz. Destek Kredisi’yle, ülkemize değer katacak projelerin parçası olmaya devam edeceğiz.”