Siyaset ‘Savunma sistemine acil ihtiyacım var’

‘Savunma sistemine acil ihtiyacım var’

24.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusyadan S-400 füze savunma sistemi alınmasının, NATO’dan uzaklaşmak anlamına gelmediğini söyleyerek, “Acil savunma sistemine ihtiyacım var; çok ciddi tehditler var” dedi.

‘Savunma sistemine acil ihtiyacım var’

Üç yıl aradan sonra tekrar gerçekleştirilen Türk-İtalyan Forumu’nun 10’uncusuna katılmak üzere Roma’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ikili görüşme gerçekleştirdiği İtalyan mevkidaşı Angelino Alfano, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Burada soruları Çavuşoğlu, Rusya ile yapılan S-400 füze anlaşmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

‘Ciddi tehditler var’

Türkiyenin, NATO’nun kurucu ülkelerinden olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, “NATO’nun karşı karşıya kaldığı sınamalarda en güçlü duruş sergileyen müttefiklerden de bir tanesidir Türkiye. NATO ile birlikte yapacağımız çalışmaları yine birlikte sürdüreceğiz” diye konuştu. “Biz Türkiye olarak hava sahamızı korumak istiyoruz, çünkü çok ciddi tehditler var” diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Esasen hava sahamızı korumak için ya da güvenliğimizi tesis etmek için ihtiyaç duyduğumuz hava savunma sistemi dahil, diğer ihtiyaçlarımızı da karşılamak için biz hep NATO üyesi ülkelere öncelik veriyoruz. Fakat son zamanlarda NATO müttefiki olan ülkelerden bazıları, basit silahlar dahil ihtiyacımız olan savunma sistemlerini Türkiye’ye vermemek için ciddi bir direnç gösteriyor.” Çavuşoğlu, “Şimdi benim hava savunma sistemimi kurmam lazım. Müttefiklerimden de alamıyorum. O zaman mutlaka başka bir yerden almak durumundayım. Acil ihtiyacım var” dedi.

Haberin Devamı