Ekonomi Savunmanın devleri IDEF’e katılacak

Savunmanın devleri IDEF’e katılacak

24.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yapılacak 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2019), bir çok savunma firmasını bir araya getirecek. Yerli silahların tanıtılacağı fuarda, yeni iş ortaklarının kurulması hedefleniyor.

Savunmanın devleri  IDEF’e katılacak

IDEF 2019, 30 Nisan-3 Mayıs 2019 arasında Büyükçekmece’deki İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapılacak fuara, en az 50 ülkeden 800’ü aşkın savunma firması katılacak. Farklı ülkelerden 90’ı aşkın heyetin de davet edildiği fuara, bazı devlet başkanları, savunma bakanları, genelkurmay başkanları, askeri yöneticiler, akademisyenler ve güvenlik uzmanları katılacak. IDEF 2019, kara, deniz, havacılık ve uzay sanayii, ulaşım, lojistik destek faaliyetleri, levazım malzeme araç gereç, güvenlik alanındaki üreticileri bir araya getirecek.

Haberin Devamı

Yeni iş ortaklıkları

Fuarda, davet edilen ülkelerin makamları ile üst seviye de görüşmelerin gerçekleştirilmesi ve savunma sanayii alanındaki ihracat verilerinin artırılması da hedefleniyor. Firmalar yerli üretim silah ve araçların pazarlanması ve yeni iş ortaklıklarının kurulması açısından fuara yoğun ilgi gösteriyor.

Fuarda birçok ürün de ilk kez görücüye çıkacak. Bu projeler arasında zırhlı kara araçları da yer alıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla imzalanan Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi kapsamında FNSS tarafından geliştirilen Kaplan 10, IDEF’19’da ilk defa sergilenecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen Zırhlı Amfibi Hücum Araçları (ZAHA) da fuarda boy gösterecek. Nurol Makina ise Ejder Yalçın’ın zırhlı ambulans versiyonu ilk kez fuarda tanıtacak.