Gündem Sayısal Loto sonuç sorgulama nasıl yapılır?

Sayısal Loto sonuç sorgulama nasıl yapılır?

28.05.2018 - 11:03 | Son Güncellenme:

Binlerce insanın talihli olma umuduyla oynadığı Sayısal Loto için artık tek tek bilet numaranızı kontrol etmenize gerek yok. Sistem size kolaylık sağlarken heyecanınızı yaşamanıza da izin veriyor. Peki bu güvenli ve hızlı kontrol nereden ve nasıl yapılıyor?

Sayısal Loto sonuç sorgulama nasıl yapılır

Sayısal Loto nedir?
Katılımcıların 1 ile 54 arasındaki sayıların çekilişle çekilmesi sonucunda 6, 5, 4 ve 3 sayının doğru tahmin edilmesine dayalı bir şans oyunudur.
İkramiyelerin ödenmesinden bayiler ve idarece belirlenen şubeler sorumludur. İkramiye kazanmışsanız zaman aşımına uğramadan kazandığınızı almalısınız. Bilet süresinin 1 yıl kadar zamanı vardır. Bu sürenin aşımında artık biletiniz ve ikramiyenizin bir değeri yoktur.
Biletinizin kabul edilmesi için yırtılmamış, tahrip edilmemiş, sahte veya zaman aşımına uğramamış olmalıdır. Bir bilete ikramiye ödemesi yapılabilmesi için çekilen sayıların, barkodun, bilet güvenlik numarasının ve bilet seri numarasının okunur olması gerekmektedir.
Çekiliş bazen devredebilir. Eğer o hafta oynanan Sayısal Loto numaraları doğru tahmin edilmemiş ise ikramiye haftaya katlar. Böylece 2 hafta sonunda kazanılacak ikramiye daha da büyür. Bu devretme ancak 3 hafta sürebilir. 4. Haftanın sonunda eğer herhangi bir şanslı 6 sayıyı da bilememişse büyük ikramiye 5 veya 4 sayıyı doğru tahmin edenler arasında paylaştırılır.

Haberin Devamı


Sayısal Loto bilet parası nereden alınır?
Sayısal Loto oyununda amaç sayıları doğru tahmin etmektir. Bu sayılardan kaç tanesini doğru tahmin etmişseniz ikramiyeniz o kadar fazla olur. Sayısal Loto çekilişlerinin istatistiksel verileri Milli Piyango web sitesinde halka açık şekilde tutulur. O haftanın kazananı kaç kişidir, kaç kişi sayıyı doğru tahmin etti, doğru tahminler hangi şehirden gibi bilgilere erişebilirsiniz. Peki Sayısal Loto bilet parası nereden alınır sorusunun cevabı nedir?
3 ve 4 sayıyı doğru tahmin edenler Loto bayilerinden
5 sayıyı doğru tahmin edenler Loto bayileri ve MPİ şubelerinden
6 sayıyı da bilenler ise MPİ Genel Müdürlüğünden parasını alabilir.
Sayısal Loto sonuçları nasıl sorgulanır?
Milli Piyango Sayısal Loto sonuç sayfasına girilir. Açılan sayfa üzerinde sarı topların üzerinde son çekilen Sayısal Loto’nun numaraları yazıyor. Bu numaralar ile kendi numaralarınızı karşılaştırdığınız takdirde biletinizi sorgulamış olacaksınız.

Yazarlar