Sebile Ölmez - PembeNar Özel Röportajı

Türkiye’de influencer denilince akla ilk gelen isimlerden bir tanesi Sebi Bebi - Sebile Ölmez. Makyaja dair öğrettikleri ve ilham verici tarzı şöyle dursun, sıcaklığı ve samimiyetiyle sosyal medyadaki bir arkadaş gibi. Hakkında pek çok şeyi zaten biliyorsunuz. Biz de Sebile’yle gelecek projeleri, güzellik rutini, favorileri ve kendisiyle aynı yolu izlemek isteyenlere önerileri gibi merak ettiğiniz birçok konuda tatlı bir sohbet gerçekleştirdik.

Bu sezon en çok uyguladığın favori trendler hangileri?

Bu sene de geçtiğimiz seneler gibi en cok uyguladığım trend aydınlatıcı. Toz aydınlatıcının yanı sıra bol bol likit aydınlatıcıyı da hayatıma kattım ve aydınlatıcı kullanmadan dışarı çıkmıyorum diyebilirim. Özellikle yaza uygun bronz ve renkli aydınlatıcılar favorim.

Türkiye'de ve dünyada hangi influencerları beğeniyor ve takip ediyorsun?

Açıkcası uzun zamandır düzenli olarak influencer takip edemiyorum ama geçtiğimiz yıl gibi Youtuber olarak bu yıl da favorilerim Nikkie Tutorials, James Charlea, Tina Yong ve Tati diyebilirim. Instagram’da ise daha çok görsel zevke yönelik sayfaları takip ediyorum. @Tezzab ve @xeniaoverdose gibi daha çok lifestyle ve moda paylaşımları yapan sayfaları takip ediyorum.

Çantanda mutlaka bulundurduğun 5 şeyi sayar mısın?

Makyaj çantası demediğin için garip şeyler sayabilirim :) Hamile olduğum için burun kanamasını acil durdurmak için bir burun spreyi, tuvalet dezenfektanı, güneş gözlüğüm, lip balm, sprey güneş koruyucum.

Sebile Ölmez - PembeNar Özel Röportajı

Cildin sadece videolarda değil yakından da çok sağlıklı ve pürüzsüz görünüyor. Cilt bakım rutininden bahseder misin? (+cilt tipin nedir?) Sağlıklı bir cilt için hangi rutinleri asla ihmal etmemeliyiz?

Cilt tipim yazın karma kışın kuruya dönük normal. Cilt bakımımda altın kural; asla uzun süre makyajlı kalma ve makyajla uyuma. Evdeysem hemen yüz yıkama ürünlerim veya micellar temizleyici ile makyajımı çıkarıyorum. Makyaj altına mutlaka ve mutlaka nemlendirici, göz kremi ve güneş koruyucu sürüyorum. Haftada en az 1 kez peeling yapıyorum. Üşenmemek için gece yanı başımda mutlaka gece serumum ve uyku maskelerim var. Yataktayken dudaklarıma onarıcı bakım kremi, tırnaklarıma tırnak eti koruyucu, yüzüme serum ve gece maskelerimi sürüp yatıyorum. Haftada en az 1 kez maske kullanıyorum.

Sağlıklı bir cilt için temizleme, nemlendirme ve peeling yani ölü deriden arındırma en önemli adımlar. Maskeyi de rutininize eklerseniz çok daha güzel olur.

Fellas ile hazırladığın Beauty Bar'lara bayıldık. Harika bir işbirliği oldu. Önümüzdeki günlerde benzer işbirlikleri var mı?

Şu an Cocochia Bar çıkardık. Beauty Bar’ın devamı niteliğinde. Bu kez daha çok çikolatamsı lezzet arayanları düşündük. Elbette çok çok lezzetli ama tamamen doğal ve işlenmemiş.

Şu an büyük bir marka ile özel bir proje üstünde çalışıyoruz.

Sebile Ölmez - PembeNar Özel Röportajı

Moda veya kozmetik sektöründe kendi markanı yaratmayı düşünüyor musun?

Hazır sayılır :) Kendi markam çok ciddi bir hazırlıkla ve büyük özenle geliyor. Bu noktada klasik bir influencer veya celebrity ürünü gibi tek atışlık veya hazır fabrikasyon ürünler değil, ciddi anlamda üzerinde çalışılmış, en kaliteli ve global high end markalarla yarışacak ancak çok daha ulaşılabilir rakamlara kar gözetmeksizin satılacak çok özel bir ürün serisi geliyor. Tabii doların yükselişine göre biraz yavaşladık :(

Influencer olduğunda takipçilerini de hayatına dahil ediyorsun ve bu süreklilik gerektiriyor. Maruz kaldığın her türlü eleştiri de cabası. Bizden sıkıldığın, kaçıp saklanmak istediğin oluyor mu?

Sanırım bu da bir hastalığa dönüşüyor. Hiç sıkılmadım. Hala o kadar güzel mesajlar alıyorum ki, onların o güzel enerjisi bana çok iyi geliyor. Telefon elimden düşmüyor. Birkaç kendini bilmezin kaba yorumları yuzunden herkesten soğuyan tanıdıklarım olsa da ben hiç onları genellemeye almıyorum. Azınlık için coğunluğu üzmek ya da onlardan uzaklaşmak adil değil bence.

Sebile Ölmez - PembeNar Özel Röportajı

Piyasada çok fazla isim var ama çok azı senin kadar sevgiyle takip ediliyor. Samimiyetinin bunda büyük etkisi olduğunu biliyorum. Sence bu işte bu denli sevilmenin sırrı ne?

Kendin olmak, şımarmamak, takipçilerinden üstün olmamak, öyle hissetsen bile bunu yansıtmamak. Söylediğin gibi ben hep benim, hiç değişmedim. Takipçilerimle aramda hiç bir mesafe yok. Olmadığım biri gibi davranmadım.

Artık pek çok gencin kariyer planı dijital dünya üzerine kurulu. Seninle aynı yolu izlemek isteyenlere önerilerin neler?

İsleri çok daha zor gibi görünse de orjinal fikirler ve özenle başarılı olacaklarına inanıyorum. Her zaman örnek aldıkları kişileri taklit etmek yerine özgün yaratıcı ve dikkat çekici içerik bulmalarını öneriyorum. İşlerini sever ve özen de gösterirlerse fark edilmemeleri için hiç bir neden yok.

Haberin Devamı

Sebile Ölmez - PembeNar Özel Röportajı

Influencerlar anne olduktan sonra bebeklerini de projelerine dahil ediyorlar, bazıları yönlerini tamamen "anne-bebek" blog ve vloglarına dönüyorlar. Senin Venüs doğduktan sonra böyle planların var mı?

Bebek hayatınızın büyük bir parçası haline geldikten sonra sanırım işin kolayı konseptinizi değiştirmek. İlgi alanın makyajdan modadan çok bebek olunca o konu hakkında daha çok bilgi edinince bunları paylaşmak da kaçınılmaz oluyor. Tüm zaman bebekle geçiyor. Ancak ben kesinlikle konsept değiştirmeyi düşünmüyorum. Kendi konseptim devam ederken deneyimlerimi ve paylaşımlarımı Instagram üzerinden @venusolmez hesabından paylaşmaya çalışacağım. Böylece makyaj ve moda ile ilgilenen takipçilerim de rahatsız olmamış olacak.

Haberin Devamı

Teşekkürler Sebile Ölmez :)

Haberin Devamı

Instagram: @sebibebi