Geri Dön

Sebzeli mantar sote tarifi

Akşam eve geldiniz ve yemek yoksa hazır gıdalar yerine hemen mantar sote yapmaya koyulun. Mantar sote sağlıklı olduğu kadar yapımı kolay ve çabuk pişen yemeklerden bir tanesi. Peki sebzeli mantar sote nasıl yapılır? İşte yapımı oldukça pratik, sebzeli mantar sote tarifi...

Sebzeli mantar sote tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket mantar
2 soğan
3 domates
3 diş sarımsak
3 biber
Tuz
Pulbiber
Sıvıyağ
1 kaşık salça
Maydanoz

Sebzeli Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Tencereye bir miktar sıvı koyup doğranan soğan, biber ve sarımsakları kavurun.

Salça ve pulbiberi ekleyin. İnce ince dilimlenmiş mantarları ilave edin.

Karıştırılarak bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyerek yemek suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber