Siyaset Seçilemeyen iki AK Partili aday bakan yardımcısı oldu

Seçilemeyen iki AK Partili aday bakan yardımcısı oldu

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Seçilemeyen iki AK Partili aday bakan yardımcısı oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki atamalara ilişkin kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararlara göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ile 31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin Kadıköy Belediye Başkan adayı olan Özgül Özkan Yavuz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı’na getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na da AK Parti’nin Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin atandı.

Haberin Devamı

2011’de TİKA Başkanlığı’na atanan Serdar Çam, 2002-2009 arasında dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’deki makamında Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmıştı.

Özgül Özkan Yavuz, Aralık 2016’da getirildiği İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevinden 31 Mart seçimlerine katılmak için istifa etmişti.

Fatih Metin ise AK Parti’den Bolu Milletvekilliği, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcılığı, Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcılığı yapmış; son olarak 31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin Bolu Belediye Başkan adayı olmuştu.