Siyaset Seçim startı Erzurum’dan

Seçim startı Erzurum’dan

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti her seçime giderken mitinglerinin başlangıcı için Kurtuluş Savaşı’nın sembol şehirleri Erzurum, Samsun ya da Sivas’ı seçti. Bu seçim kampanyasının ilk mitingi de cumartesi günü Erzurum’da yapılacak.

Seçim startı Erzurum’dan

Ak Parti 24 Haziran seçim kampanyasının ilk mitingini Erzurum’da yapacak. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım 26 Mayıs Cumartesi günü Erzurum’daki miting ile seçim startını birlikte verecek.

Haberin Devamı

Ak Parti bugüne kadar ilk seçim mitingleri için Kurtuluş Savaşı’nın sembol şehirleri Erzurum, Samsun ya da Sivas’ı seçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da aynı stratejiyi uyguladı. Erzurum ve Sivas Kongreleri ve Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışına atıfla yapılan bu tercihlerde olduğu gibi 24 Haziran seçimleri için de ilk miting için Erzurum belirlendi.

Erdoğan cumartesi günü Erzurum’da yapılacak ilk mitingin ardından pazar günü sırasıyla Balıkesir ve Aydın’daki mitinglerde halka hitap edecek. Erdoğan’ın Ak Parti’deki metal yorgunluğundan bahsettikten kısa süre sonra istifası istenen belediye başkanları arasında Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da vardı. Belediyede yapılan değişiklikliğin ardından Erdoğan 24 Haziran seçimleri için hazırladığı milletvekili aday listesinde de daha önce 9 milletvekilliğinden dördünü aldığı ilde tüm listeyi değiştirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım İzmir'e

Başbakan Yıldırım ise yarın gerçekleştireceği İzmir programıyla sahaya resmen inecek. İzmir 1. Bölge 1. sıradan aday olan Yıldırım, bugün Ak Parti’nin milletvekili aday tanıtımının yapılıp, seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından yarın İzmir’de düzenlenecek il adayları tanıtım toplantısına katılacak. Yıldırım’ın ayrıca, akşam iftarda da İzmir’de sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleriyle bir araya geleceği belirtildi.

Yıldırım’ın kampanyanın başlangıcında ilk üç ilde Erdoğan ile birlikte mitinglere katılmasının öngörüldüğü, daha sonra ayrı mitingler ve seçim programı izleyebileceği kaydedildi.

Erdoğan’ın pazar günü ikinci durağı olacak Aydın da yine Ege bölgesinde. Aydın’da belediye CHP’de ve sekiz milletvekilliğinden üçü Ak Parti’de. Ak Parti’nin pazar günü miting yapacağı iki ilde de Ak Parti milletvekilliği seçimlerinde CHP ile yarıştı.

Ağırlık metropollere

Erdoğan’ın miting programının zaman zaman güncelleneceği belirtilirken 31 Mayıs’ta Malatya, 3 Haziran’da Diyarbakır’da miting planlaması yapıldıği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı’nın ayrıca Ramazan Bayramı’nda da miting yapılabileceği, ağırlığını büyük şehirlere vermekle birlikte kampanyanın sonuna doğru İstanbul’un ilçeleri için miting planlaması yaptığı öğrenildi.

Erdoğan, Yıldırım’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen kabul, yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmede 24 Haziran seçimi süreci, bugün açıklanacak seçim beyannamesinin yanı sıra dış gelişmeler ile ekonomideki gelişmeler de ele alındı. Erdoğan, daha sonra da MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul etti. l ANKARA Milliyet