Ekonomi Seçimden sonra da yatırımlar sürecek

Seçimden sonra da yatırımlar sürecek

25.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, “Türkiye yurtdışından iki günde 1.2 milyar dolar kredi aldı. Bu yatırımlar 24 Haziran’dan sonra da katlanarak büyümeye devam edecek” dedi.

Seçimden sonra da yatırımlar sürecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu’nca, Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi’nin genişletme çalışmaları için ilk 7 yılı geri ödemesiz, 22.5 yıl vadeli 600 milyon dolarlık kredinin onaylanmasının önemine değinerek, “Böyle bir iklimde, Türkiye’nin böyle bir krediyi finanse etmiş olması Türkiye’ye, buradaki istikrara ve ülke ekonomisinin geleceğine duyulan güvenin en net göstergelerinden biridir. Birileri ne derse desin, bu inanç ve benzeri yatırımlar 24 Haziran’dan sonra da katlanarak ve güçlenerek büyümeye devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Enerji herkese açık

Albayrak, dünyada teknoloji ve trendlerin çok hızlı değiştini, ancak esas değişimin zihinlerde olması gerektiğini söyledi. Dünyada belirli konularda mevcut algıların yıkılması gerektiğini belirten Albayrak, şunları söyledi:

“Bu yanlış algılardan en muzdarip olan sektörlerden biri de enerji. Bu sektör, yıllarca erkek egemen bir sektör olarak bilindi. İnsanlar enerji sektöründe, özellikle sahada kadın çalışan gördüklerinde şaşırıyorlar. Aslında üzerinde durmamız ve sorgulamamız gereken bu değil, daha aktif katılımı engelleyen sebeplerin yok edilmesi lazım. Petrol sahalarında arama yapan, yüzlerce metre yüksekliğe tırmanarak elektrik direklerini tamir eden, emek yoğun alanlarda kadın çalışanlar görmemiz mümkün. Enerji sektörü herkese açık bir alan. Sektörü olarak kadınlarımızın çok yönlü iş yapma becerilerine, organizasyon ve planlama yeteneklerine, titizlik ve duyarlılıklarına olan ihtiyacımız en üst düzeyde.”

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı himayelerinde, Opet ve İşkur işbirliğiyle Türkiye’de kadın istihdamını artırmaya yönelik projenin imza töreninde konuşan Albayrak, araştırmalara göre kadınların aktif rol aldığı şirketlerde kârlılık ve verimliliğin yükseldiğini vurguladı.

Seçimden sonra da yatırımlar sürecek

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi

Parmak ısırtan projeler

Bakan Albayrak, bazı çevrelerin ekonomide karamsar bir tablo oluşturmaya çalıştığını, ancak Türkiye’nin tarihi projeleri hayata geçirmeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye’nin tüm bu yaşananlara rağmen ‘dünyaya parmak ısırtan projeleri’ yerli ve yabancı yatırımcılarla hayata geçirmeye son sürat devam ettiğini kaydeden Albayrak, şöyle konuştu:

“Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi için 600 milyon dolarlık kredi dün onaylandı. Üstüne üstlük Asya Yatırım Kalkınma Bankası’ndan da ön onaylı 600 milyon dolarlık dilim kabul gördü. Böyle bir iklimde Türkiye’nin böyle bir krediyi finanse etmiş olması Türkiye’ye, buradaki istikrara ve ekonominin geleceğine duyulan güvenin en net göstergelerinden biridir. Birileri ne derse desin bu inanç ve benzeri yatırımlar, 24 Haziran’dan sonra da katlanarak ve güçlenerek büyümeye devam edecek. Türkiye ekonomisi, bu güçlü yürüyüşe 24 Haziran’dan sonra koşarak devam edecek.”

Haberin Devamı

Seçimden sonra da yatırımlar sürecek

‘Diz çöktüremediler paniğe gerek yok’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Son dönemde ekonomimize yönelik çok ciddi müdahaleler, operasyonlar yapılmaya çalışılıyor. Çok şükür ki güçlü bir iktidar görevinin başında. Bu girişimlerle Türkiye’ye olumsuz bir hava pompalamaya, bu süreçlerden siyasi rant elde etmeye çalışanların tüm çabaları inşallah boşa çıkacak. Yapılan müdahalelerle de zaten boşa çıkmaya başladı. Türkiye’ye bugüne kadar diz çöktüremediler, bundan sonra da diz çöktüremeyecekler. Güçlü mali piyasalara yönelik argümanlarımız var. Bu araçlar devreye sokularak istikrarın devamı konusunda hükümetimiz gerekli adımları attı, atmaya da devam edecek. Panik havasına, paniğe gerek yok. Her şey kontrol altında olmaya devam edecek” dedi.