Siyaset ‘Seçimin birinci turda biteceğine inanıyorum’

‘Seçimin birinci turda biteceğine inanıyorum’

21.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda sonuçlanacağına inandığını belirterek, “Ama cumhurbaşkanlığı bir kubbe. Bu kubbenin havada kalması için Meclis’in de yani sütunlarının da güçlü olması lazım” dedi.

‘Seçimin birinci turda  biteceğine inanıyorum’

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılacak olan ‘15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Anıtı’nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Meclis Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, TBMM İdari Amiri Ak Partili Ahmet Gündoğdu, bürokratlar ve meclis çalışanları katıldı.

Haberin Devamı

Törenin ardından 24 Haziran seçimlerine ilişkin bir değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı, seçimin birinci yurda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üstünlüğüyle tamamlanacağına inandığını belirterek şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığımızın daha önce aldığı oyun ötesinde bir oy alacağını inanıyorum. Ama cumhurbaşkanlığı bir kubbe. Bunun havada kalması için Meclisin de sütunların da güçlü olması lazım. O noktada da güzel netice olacağına inanıyorum. Önemli olan Türkiye bir hürriyetler bahçesinde oturan insanların ülkesi olsun. Sandık demokrasi demektir. Sandığın sonucuna herkes uymak zorundadır. Güzel bir netice çıkacağına inanıyorum.”

‘Seçimin birinci turda  biteceğine inanıyorum’