Haberin Devamı

Merhaba,

Ailemizde reçellerin ustası halamdır. Çocukluğumda hatırlıyorum da, halamın kahvaltı sofralarında çeşit çeşit reçeller hiç eksik olmazdı. Ben tatlıyla barışık olmadığım için, yemesem de, o rengarenk reçelleri izlemek çok hoşuma giderdi. Bu yüzden çoğu zaman tarifleri kendisine danışarak yaparım, tabii ki sonucu da mükemmel olur.

Halam, biraz sertçe 2,3 şeftaliyi, yenmeyen bir miktar kayısıyı hemencecik reçele dönüştürür. Şimdilerde ben de öyle oldum. Yıllar sonra meyveleri hemen, üşenmeden reçel yapma fikri geç de olsa oluştu. Eee ne yapalım, kızlar halaya çekermiş.:)

Uzun ve sağlıklı ömürlerin olsun Şükran Halam.

MALZEMELER:
800 gr. çekirdeği çıkarılmış şeftali
500 gr. şeker
Yarım limon suyu

YAPILIŞI:
Ben şeftalilerin orta sertlikte olanlarından seçtim ve kabuklarını soymadan ( hala önerisidir) güzelce yıkadım. Daha sonra ufak ufak doğradım ve çekirdeklerini çıkardım.

Bir tencereye şekeri ve doğranmış şeftalileri kattım. Yaklaşık 2-3 saat beklettim. Şeker suyunu saldıktan sonra 25 dakika pişirdim. 15. Dakikasında limon suyunu ekledim.

Pişirme süresi meyvenin yumuşaklığına göre değişebilir. Yumuşak şeftali olursa çabucak dağılabilir. Benim meyvelerim biraz sertçe idi. Üzeri köpük olursa kaşık yardımıyla alırsınız. Kıvamını anlamak için ise, kaşıkla aldığınız şerbetin son damlaları zor düşüyorsa ocaktan indirmenizin zamanıdır.

Piştikten sonra şeftalilerin kabukları meyveden hiç ayrılmadığı gibi, soyulmuştan farksız oldu, üstelik renginin de canlı olmasını sağladı.

Reçelimiz ılınınca kavanozlara doldurabiliriz. Serin yerde saklamanızı öneririm.


Afiyet olsun.

İnstagram adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme