Gündem Şehit oğullarının odasını müzeye çevirdiler

Şehit oğullarının odasını müzeye çevirdiler

28.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tokat’ın Turhal ilçesinde oturan Gencer ailesi, 22 ay önce Hakkarinin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonrası şehit düşen oğulları Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gencerin odasını adeta müzeye dönüştürdü.

Şehit oğullarının odasını  müzeye çevirdiler

Yunus Emre Mahallesi Örnek Sokak’ta oturan Fatma ve Ali Gencer çiftinin en küçük çocukları olan Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gencer, 15 Ağustos 2016’da Yüksekova’da PKK’lı teröristlerin saldırısı sonrası şehit düştü. Ailesi şehit oğullarının odasını kişisel eşyalarıyla donatarak adeta müzeye dönüştürdü. Ailesi şehit oğullarının sünnet davetiyesinden, kendisine ait olan saat, bileklik, yüzük, telefon kişisel bakım eşyaları, not defterleri, vatani görevi sırasında aldığı takdirname ve başarı belgeleri, kamuflaj ile botları, bebekliğinden şehit düştüğü ana kadar olan fotoğraflarını odaya koydu§.
Ayrıca Gencer’in yatağının baş ucuna fotoğrafı konulurken, yatak üzerine serili Türk bayrağı da çiçeklerle donatıldı. Şehidin ağabeyi Mustafa Gencer tarafından yaptırılan bayrak üzerindeki fotoğrafı da evin dış yüzeyine yerleştirildi.