Kütahya Şehit Ömer Kadir Arlı İçin Mevlit Okutuldu

Şehit Ömer Kadir Arlı İçin Mevlit Okutuldu

24.02.2018 - 17:07 | Son Güncellenme:

.

Şehit Ömer Kadir Arlı İçin Mevlit Okutuldu

KÜTAHYA (AA) - Isparta’nın Yalvaç ilçesinde askeri nakliye uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı için ailesi mevlit okuttu.

Haberin Devamı

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Kütahya Belediyesi Kültür Sarayı'nda okutulan mevlit'de yaptığı konuşmada, şehit Arlı'ya vefa ve minnet borcunu ifa etmek için bir araya gelindiğini belirtti.

Şehitlerin, en mukaddes varlıkları olan canlarını vatan toprakları için feda ettiğini dile getiren Hazırlar, şöyle konuştu:

"Şehitlerimiz, en büyük fedakarlığı yapıyorlar. Bizler, Rabbimizin beyan buyurduğu gibi, 'Allah yolunda öldürülenleri sakın ha ölüler sanmayın. Aksine onlar Rableri katında diridirler ve Cenabı Hakkın nimetlerine nail olmaktadırlar' sözüne inanıyoruz. Bize düşen onların açmış olduğu o çığırda, onların o ulvi değerler uğruna canlarına feda ettikleri o değerlere sımsıkı sarılmak, o değerler etrafında kenetlenmek ve onların bize emanet olarak bıraktığı bu değerlere sahip çıkmaktır."

Haberin Devamı

Kardeşinin emekliliğine 13 gün kala şehit olduğunu kaydeden şehidin ağabeyi Gültekin Arlı da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kardeşim gerçekten çok iyi bir insandı. Şehit olmadan önce de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Karaköy'de bir Kur'an kursu yaptırmak istemişti. Kendisi pencerelerini dahi elleriyle taktı ve faaliyete açtı. Biz de kendisi adına Şehit Ömer Kadir Arlı'nın hediyesidir diye, onu yaşatmak için bir tabela astık. Kardeşim emekliliğine 13 gün kala şehit oldu. Şubat’ın 1’inde emekli olacaktı.

İnşaat firmamız var, emekli olduğunda birlikte devam edecektik. Nasip olmadı. Daha güzel bir yere gitti. Keşke bende gidebilsem ve ben de şehit olabilsem. Allah tüm askerlerimize güç kuvvet versin." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Hazırlar, şehit Arlı ve tüm şehitler için dua etti. Mevlit sonrası, gelenler şehidin ailesine başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

Mevlit programına, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkan vekili Ali İhsan Ertaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehidin Eskişehir'deki mesai arkadaşları, akrabaları ve vatandaşlar katıldı.