Geri Dön

Şehriye pilavı tarifi

Pirinç pilavı ve bulgur pilavına lezzetli bir alternatif: Şehriye pilavı. Şehriye pilavı nasıl yapılır? İşte pratik ve leziz şehriye pilavı tarifi...

Şehriye pilavı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 bardak arpa şehriye
2 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvıyağ
3 bardak sıcak su
Tuz
Tavuk bulyon

Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin.

Sıvıyağı da ekledikten sonra şehriyeleri renk alana kadar kavurun.

Sıcak suyu ve bulyonu ilave edin.

Tuzunu da ekleyip kapağını kapattıktan sonra suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber