Ekonomi Şeker kamışından motor yağı üretti

Şeker kamışından motor yağı üretti

24.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Madeni yağ üreticisi Castrol, yeni ürünü bitkisel bazlı motor yağı ile sürdürülebilirlik çalışmalarına katkı sağlayacak. Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Aslı Yetkin Karagül, kamışından üretilen Castrol Magnatec Bio Synthetic’in gelecekte de devam edecek çevresel sürdürülebilirlik bir adımı olduğunu vurguladı.

Şeker kamışından motor yağı üretti

İhtiyaçların artması ve yükselen enerji talebiyle iş alanlarını büyüttüklerini belirten Karagül, “Yeni ürün ile hedefimiz, pazardaki gücümüzü devam ettirirken, çevresel sorumluluk bilincimiz ile sektörümüzde sürdürülebilirlik alanında pozitif bir değişim başlatmak. Motor yağımız yüzde 25 yenilenebilir bitkisel baz yağ içeriyor. Sürdürülebilirlik çalışmalarımız ürünlerimizle sınırlı değil; daha iyi bir gezegen için ve atıkların azaltılması için, çalışan, tedarikçi ve paydaşlarımızla işbirliği halinde çalışmaya devam edeceğiz. Gemlik’teki üretim tesisimizi de karbon nötr hale getirmeyi değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çevreci şirket

Castrol tarafından, Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat liderliğinde yapılan araştırmaya göre; Z kuşağı gençlerinin yüzde 78’i çevre ile ilgili konuların kendilerini ilgilendirdiğini belirtiyor. Z kuşağı, çevreci şirket istiyor.