Geri Dön

Şekersiz Fındık Ezmesi Tarifi

Şekersiz lezzetlerde bu hafta fındık ezmesi yer alıyor. Şekersiz fındık ezmesini, kolayca evinizde hazırlayabilir, daha ekonomik bir hale getirebilirsiniz. Şeker kullanmadan da mükemmel bir lezzet elde edeceğinizden hiç şüpheniz olmasın. İşte sağlık deposu, şekersiz fındık ezmesi tarifi...

Şekersiz Fındık Ezmesi Tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1/4 su bardağı çiğ fındık
Kaya tuzu
Doğal bal veya pekmez
1 tatlı kaşığı fındık yağı (koymasanız da olur)
Islanması için bir miktar su

Şekersiz Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?

Sağlıklı yağlar arasında bulunan fındık yağı, kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Fındık yağının faydalarından yararlanmanız için sağlıklı ve şekersiz fındık ezmesi tarifi paylaşıyoruz. Marketlerde satılan fındık ezmelerinin içinde bulunan şeker, sağlığınızı olumsuz yönde etkiler. Bunu ortadan kaldırmak adına, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz fındık ezmesini rahatlıkla tüketebilirsiniz. Tabii ki her şeyin fazlası zararlı, tüketirken miktarına dikkat etmekte fayda var. Peki şekersiz fındık ezmesi nasıl yapılır? İşte şekersiz fındık ezmesi tarifi...

1. adım: Çiğ fındıkları fırında veya tavada 5 dakika kavurun. Bu işlemi yapmadan da fındık ezmesi yapımına geçebilirsiniz.

2. adım: Kavurduğunuz fındıkları mutfak robotuna ekleyin.

3. adım: Fındıkları, püre hale gelene ve yağını salana kadar çekin.

4. adım: İçerisine bir miktar kaya tuzu ekleyin.

5. adım: İstediğiniz kadar bal veya pekmez ekleyin, daha sonra 1 tatlı kaşığı fındık yağını koyun.

7. adım: Yeniden mutfak robotunda çekin ve kolay karışması için bir miktar su ekleyin.

Son adım: Fındık ezmeniz hazırdır... 1 hafta boyunca buzdolabında saklayıp tüketebilirsiniz.

Püf noktaları:

-Fındıkları kavurmanız, fındık ezmenizi daha lezzetli yapar.

-Kullanacağınız balın ve pekmezin doğal olmasına dikkat edin.

-Fındık yağını eklemeyebilirsiniz, bunun yerine hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı koyabilirsiniz. Yağ eklememizde ki amaç karışımın iyice ıslanması ve robottan kolay geçmesidir.

-Fındık ezmenize çiğ kakao ekleyerek, kakaolu bir fındık ezmesi elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber