Gündem Seksenler 199. yeni bölüm fragmanı yayınlandı!

Seksenler 199. yeni bölüm fragmanı yayınlandı!

26.10.2016 - 10:24 | Son Güncellenme:

Seksenler Cumartesi akşamı yayınlanan son bölüm ile izleyiciye keyifli anlar yaşattı. TRT 2 kanalının heyecanı TRT 1 ekranlarında yayınlanan dönem dizisi Seksenler 199. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. İşte merak edilen soruların cevapları ve Seksenler 199. yeni bölüm fragmanı...

Seksenler 199. yeni bölüm fragmanı yayınlandı

Seksenler dizisi 199. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Yeni bölümde Fehmi'nin Seyfi'den kurtulmak için yaptığı planlar keyifli anların yaşanmasına sebep oluyor. Fehmi'nin ağır hastalığa yakalandığı söylentisi kısa sürede yayılıyor. İşte Seksenler yeni bölüm fragmanı ve merak edilen detaylar...

Haberin Devamı

Çınaraltı Mahallesi’nin sembolü olan asırlık Çınar ağacı hastalanınca başta Gülden olmak üzere bütün mahalle sakinleri çok üzülür. Herkes ağacı iyileştirmek için büyük bir çaba içine girer. Ahmet ise, üzüntüden Gülden’in sütü kesilecek diye endişelenmektedir.

SEKSENLER SON BÖLÜM İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SEKSENLER 199. YENİ BÖLÜM FRAGMANI


Öte yandan komşusu Seyfi’den çok sıkılan ve ondan kurtulmaya çalışan Fehmi’nin aklına çok güzel bir plan gelir. Fehmi’ye bu konuda en büyük desteği Çağatay verirken, Fehmi’nin ölümcül bir hastalığa yakalanmış olduğu dedikodusu bütün mahalleye yayılınca ortalık karışır.
Nazlı’ya umutsuz bir şekilde aşık olan Niyazi, çok kötü günler yaşamaya devam etmektedir. Nazlı’dan beklediği ilgiyi göremeyen Niyazi ne yapacaktır?

Haberin Devamı

SEKSENLER 198. BÖLÜM ÖZETİ

Kahveci Mesut bir sabah kahvehaneye geldiğinde, yerde hareketsiz şekilde yatan birini bulur. Mahalleli, yerde yüzüstü yatan adamın ölü olduğundan şüphelenince ortalık karışır. Çınaraltı Kahvehanesi’nde cinayet şüphesi herkesi çok korkutur. Yerde yatan adamın kim olduğu ve olayın gerçek yüzü merak konusudur.
Öte yandan mahalleli TRT 2’yi izleyebilmek için adeta kendi arasında büyük bir yarışa girer. Seyfi, Nurten mahalledeki kadınlara hava atabilsin, 2.kanalı izleyen mahalledeki ilk kadın olabilsin diye müthiş bir çaba içine girer. Seyfi’nin papağını önce Fehmi’lerin, sonra Kahveci Mesut başına bela olsa da, papağan hiç ummadıkları bir konuda işlerine yarayınca birbirinden komik anlar yaşanır.
Mahalleye Kars’tan Taci adında bir peynirci gelir. Kars’tan getirdiği yöresel ve organik ürünlerini kendi satış yöntemleriyle mahalleliyle buluşturan Taci, birden mahallelinin ilgi odağı olur.

SEKSENLER GENEL KONUSU

Seksenler her sezon olduğu gibi, bu sezon da hem nostaljik, hem enerjik, hem de çok komik…

12 Eylül Darbesi’nin üstünden 6 sene geçmiş ama darbenin etkileri tam anlamıyla geçmiş değildir… Hayat bizim mahalle için normale dönse de, halen hapislerde ülkesini sevmenin cezasını çeken, ya da yurt dışında Kaçak hayatı yaşayan binlerce insan vardı… Şimdi onlar yavaş yavaş ülkeye geri dönmeye başlıyorlardı.

Haberin Devamı

Bizim evde ise dönüşler farklı yöndeydi.. Nazlı Ergun’dan ayrılmış baba evine geri dönmüştür… Üstelik Ergun’dan haber alınamıyor Nazlı da bu konuyu kimse ile konuşmuyordur… Fehmi ve Rukiye, mutlu olsun diye bin bir zorlukla evlendirdikleri kızlarını, şimdi baba evinde üzgün gördükçe kahrolurlar ama ona desteklerini asla esirgemezler…

Çağatay da askerden dönmüş, artık evlenmesi için Rukiye’nin önündeki tüm engeller kalkmıştır… Şimdi sıra mutlu bir yuva kurmaya gelmiştir… Rukiye adaylarını, favorilerini, elenenleri belirlediği günlerde, Çağatay’ın karşısına çıkarır… Öte yandan mahalleye halkın bağrından kopmuş ama konservatuar mezunu, hayatta her olaya müzikle ve notalarla bakan yeni bir karakter dahil olur. Zeynel Büyükses. ( Kemal Zeydan)

Fehmi ve Rukiye’nin ise bu sezon başka bir telaşı vardır… Uzun süre önce eşini kaybeden Nurten’e hayırlı bir kısmet bulmayı kafasına koyan Rukiye, sonunda onu baş-göz edecek birini bulur.. Nurten’in de zamanla seveceği bu eş adayı Seyfi, ( Kemal Kuruçay ) mahallelinin de desteği ile izdivaçla sonuçlanacak, Nurten de yıllardır aradığı mutluluğu yaşayacaktır… Ama onun mutluluğu Fehmi’nin huzurunu bozacak, yeni damat patavatsızlıkları ile sezon boyunca onu çileden çıkaracak… Fehmi, kapıdan kovsa bacadan koltuğunun altında tavlayla inecek bir komşu ile bakalım nasıl uğraşacak..

Haberin Devamı

Ahmet ve Gülden ise aile olmanın farkındalığını bu sezon daha çok yaşayacaklar… Kızları Aslı ile onlar da anne babalığı öğrenecekler… Kaynanalar arasında yaşanan savaşlar bu sezon da yeni tartışmalarla devam ederken bu savaşın gölgesinde çocuk büyütmek zaman zaman onları gerecek…

Fakat Ahmet’i bu sezon hem manevi olarak rahatlatacak, hem de yavaş yavaş ona dert ortağı olacak, mahallenin yeni karakteri esprili şakacı Cami hocasını göreceğiz… Dini bilgisi ve örnek kişiliği ile hemen sevilecek olan hoca, doğru bildiğimiz yanlışları da sezon boyunca seyirciye aktaracak…

Haberin Devamı

İnsanların, yedikleri, giydikleri, izledikleri, dinledikleri, her şey tepeden tırnağa değişirken mahalleye de yeni dükkanlar açılır.. Bunlardan biri de kaşı gözü ile size bir şeyler satan ya da pazarlıktan son anda caydıran bir Emlakçı’dır. Suat,( Mahir İpek ) mahallelinin hemen seveceği zamanla herkesin işine burnunu sokmaktan çekinmeyecek kadar samimi olacak olan bu karakter iki göz oda bir evimiz olsun diye hayal kuran mahallelinin hayalleri ile oynarken zaman zaman gerilimli zaman zaman duygusal ama çoğu zaman komik olaylar yaşanacaktır.

Tadı güzel Pastanesinde ise Damat Konuşan Kirpi aşkından pastacı da olmuş, Elvan’la sözlü Sami ile artık içli dışlı, yer yer fırın küreği ile kovalamacalı bir hal almıştır… Elvan’ın üniversiteden mezun olup hemen bir iş bulması, bu sefer Sami ve Şahin’i ortak paydada buluşturur.. Sami ve Şahin çalışmasını istemedikleri Elvan’ı bakalım ikna edebilecekler mi?

Seksenler, yeni karakterler ve hikayelerle, 6 sezon boyunca yaptığı gibi, bu sene de Darbenin mağdurlarını, etkilerini, acılarını ve bu ülkenin gerçeklerini anlatmaya devam edecek…