Selenyum Desteği ile Tüp Bebek Tedavisinde Hızlı Sonuç Alın

Vücudun bağışıklığını arttıran selenyumun birçok faydası bulunuyor. Güçlü bir antioksidan olarak bilinen selenyum yumurta, karaciğer, ton balığı, morina balığı, kümes hayvanları ve brezilya fıstığında bol bol bulunuyor.

Serbest radikalleri azaltan, tiroid fonksiyonunu düzenleyen, astım semptomlarını düşüren selenyumun en büyük özelliklerinden birisi de erkeklerde sperm hareketliliğini sağlamaktadır. Sperm mitokondriyumu içerisinde dahil olan selenyum sperm hücrelerinin vajinal kanalı geçtiği sırada davranışlarının ve hareketliliklerinin artmasına neden olmaktadır. Bu nedenle özellikle tüp bebek tedavisinde vücudun yeterli miktarda selenyum alması tüp bebek şansını önemli ölçüde arttırmaktadır.

Haberin Devamı

Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme

Tüp bebek tedavisi öncesinde ve tedavi esnasında beslenme son derece önemlidir. Bu süreçte vücudun direncinin arttırılması için sağlıklı ve düzenli beslenme gerekmektedir.

Ispanak, fasulye, bezelye, sivri biber, patlıcan, lahana, brokoli, enginar, kereviz, semizotu, patates, domates, soğan ve sarımsak gibi sebzeler içerdikleri vitamin ve mineralle tüp bebek tedavisi sürecinde vazgeçilmez gıdaların başında gelmektedir. Bunların yanı sıra incir, elma, kayısı, muz, portakal, üzüm, mandalina ve armut da vücuda sağladıkları yararlar ile tüp bebek tedavisinde önemli rol oynamaktadır. Tüp bebek tedavisi süresince çiftlerin beslenmelerine dikkat etmeleri ve vücudun günlük ihtiyaçlarını karşılaması gerekmektedir. Bu şekilde başarı şansı önemli ölçüde artmaktadır.

Selenyum Desteği

Hamilelik süresince selenyum en önemli minerallerin başında gelmektedir. Türkiye’de sıkça görülen tiroid rahatsızlıklarının başında selenyum yetersizliği gelmektedir. Bu nedenle tiroid düzensizliği yaşan anne adaylarının selenyum takviyesi alması gerekmektedir. Ancak bu takviyeyi ilaçlar yerine brezilya cevizi gibi doğal gıdalardan almaları gerekmektedir.

Selenyum erkeklerde sperm kalitesi ve testosteron seviyesini arttırdığı gibi kadınlarda da doğurganlığı arttırmaktadır. Bunların yanı sıra ülkemizde rahatça bulunabilen ve selenyum açısından son derece zengin olan kinoa ve chia tohumlarının tüketilmesi de tavsiye edilmektedir.

Haberin Devamı

Selenyumun E vitamini ile birlikte alınması erkeklerde başarı oranını önemli ölçüde arttırmaktadır. Yapılan araştırmalara göre sperm sayısının düşüklüğü selenyum eksikliği ile doğru orantılıdır. Bu nedenle çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin başarıya ulaşmaları için vücudun günlük selenyum ihtiyacını düzenli olarak karşılaması gerekmektedir.

Op. Dr. Seval Taşdemir

Kadın Hastalıkları, Doğum

ve Tüp Bebek Uzmanı

https://www.facebook.com/drsevaltasdemir

https://www.instagram.com/drsevaltasdemir