Ankara SEO UZMANI ALİ DEĞİŞMİŞ’TEN ŞİRKET SAHİPLERİNE UYARI

SEO UZMANI ALİ DEĞİŞMİŞ’TEN ŞİRKET SAHİPLERİNE UYARI

10.01.2016 - 16:06 | Son Güncellenme:

.

SEO UZMANI ALİ DEĞİŞMİŞ’TEN ŞİRKET SAHİPLERİNE UYARI

Seo Uzmanı Ali Değişmiş, şirketlere, Türkiye’de yeni yaygınlaşan "Arama motoru optimizasyonu" konusunda uzman ekip kurmaları uyarısında bulundu.
Seo Uzmanı Değişmiş, Türkiye’de pek bilinmeyen ve bilişim reklamcılığı alanında birçok internet otoriteleri tarafından henüz bir meslek olup olmadığı tartışılan "Seo" yani "Search engine optimization", Türkçe tabiri ile "Arama motoru optimizasyonu" hakkında şirket sahiplerine bu alandaki yanlış anlaşılmalar ve doğabilecek sorunlar hakkında uyarılarda bulundu.
"SEO HENÜZ MESLEK OLARAK KABUL EDİLMİYOR"
Ali Değişmiş’e göre, "Seo" henüz bir meslek olarak kabul edilmiyor ancak internetin ekonomik anlamdaki gücünün artması neticesinde hızla yaygınlaşmaya başladı. Arama motorlarının, arama sonuç listesi için kaliteli web sitelerini seçerken özel geliştirilmiş algoritmik bir yapı kullandığını belirten Değişmiş, "Bu nedenle web geliştiricileri, yazmış oldukları sayfaları bu kritere dikkat ederek oluşturmak durumundadır. İşte bu noktada seo devreye girmekte ve tasarımsal departmandan ayrılmaktadır" dedi.
SAHTE SEO’CULARA DİKKAT
Seo’nun bir matematik olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Ali Değişmiş, Seo’nun artık bir meslek olması gerektiğini belirtti.
Değişmiş, "Günümüzde şirketler daha düşük maliyet bütçesi ile tanınmak ve marka değerini artırmak için Google, Bing ve Yandex gibi arama motorlarında görünmek istiyorlar. Doğal olarak işin ehli olmayan ’merdiven altı’ diye tabir edilen sahte Seo’cular ile karşılaşabiliyorlar. Bu nedenle aslında düşük maliyet gibi görülen bu çalışmaların sonunda hem maliyetleri yükseliyor, hem de istedikleri sonuçları alamadan sonu hüsranla biten bir yolculuğu daha başlamadan sonlandırmak zorunda kalıyorlar. Bu nedenle sadece bu konuda çalışan seo firmaları ile çalışmalı ya da kendi bünyelerinde bilişim departmanlarında seo konusunda uzman ekip kurmalılar" dedi.
Aralık ayında Ankara Congresium’da düzenlenen fuara katıldığını anlatan Değişmiş, şunları söyledi:
"Görünen o ki bilişim sektöründe bu konuyu daha çok kalifiye çalışmalar ile geliştirmek gerekiyor. Öğrencisinden emeklisine, firma sahibinden çalışanına her kesimden büyük rağbet var, insanlar konuya ilgili ancak bilgi eksikliği azımsanmayacak sayılarda. Bazı web sitelerinin neden ilk sıralarda olduğunu merak eden ve en azından düşünen kişiler oldukça fazla. Seo sektörünün kalifiye ve işinde uzman olması için yakında Gazi Teknopark’ta vermeyi planladığımız eğitimler ile şahıs ve şirketlerin kendi seo çalışmalarında kalifiye departmanlar oluşumunda katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmaktayız. Artık seo’nun bir meslek dalı olması için bir engel bulunmamaktadır. Gelecekte inanıyorum ki, ülkemiz seo sayesinde daha kaliteli ve daha iyi hizmet veren site üretir durumuna gelecektir."