Dünya Şerif’e şartlı tahliye

Şerif’e şartlı tahliye

20.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Pakistan’ın eski Başbakanı Navaz Şerif, kızı Meryem Navaz ve damadı Muhammed Safdar için İslamabad Yüksek Mahkemesi’nden şartlı tahliye kararı çıktı.

Şerif’e şartlı tahliye

Şerif, kızı ve damadının yaptığı itirazı görüşen mahkeme, söz konusu kişilerle ilgili hapis kararını alan Ulusal Hesap Verme Bürosu (NAB) savcısı Ekrem Kureyşi’nin sunduğu delillerin yetersizliğine kanaat getirerek, haklarında verilen hapis cezasını askıya aldı, şartlı tahliyelerine karar verdi. Şerif, kızı ve damadının 500 biner Pakistan rupisi (yaklaşık 25 bin lira) ödemesi halinde serbest bırakılacağı aktarıldı. IHC’nin bundan sonraki süreçte NAB’ın verdiği hapis kararlarını yeniden gözden geçireceği bildirildi.

Haberin Devamı

Panama’daki off shore hesaplarına ait bilgilerin paylaşıldığı “Panama Belgeleri” skandalında 3 çocuğunun adı geçen Şerif hakkında yolsuzluk ve rüşvet davaları açılmıştı. Bunun üzerine Şerif, 10 yıl hapis ve 8 milyon sterlin, kızı Meryem 7 yıl hapis ve 2 milyon sterlin, damadı Muhammed Safdar ise 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Şerif’in kanser tedavisi gören eşi Begüm Gülsüm Navaz’ın hayatını kaybetmesi üzerine, Şerif ve kızı Meryem’e cenazeye katılmaları için 5 saat izin verilmişti.