Geri Dön

Serinletici çilek kompostosu tarifi

Özellikle hava sıcaklıkların yüksek olduğu tatil bölgelerinde; yağlı ve ağır yiyecekler yerine hafif tatlılar içecek olarak ise ev yapımı serinletici içeceklerin tercih edilmesi gerekiyor. Bu nedenle Dyt. Berna Ertuğ, enfes lezzette hazırlayabileceğiniz serinletici çilek kompostosu tarifini verdi.

Serinletici çilek kompostosu tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 kg çilek
- 1 tane çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- Taze nane yaprağı

Serinletici Çilek Kompostosu Nasıl Yapılır?

Ayıkladığınız çilekleri tencereye koyunuz.

Çileklerin üzerine 1 lt sıcak suyu döküp, orta hararetli ateş üzerinde bir taşım kaynatıp, hemen indiriniz.

İçine tarçın, karanfil ve taze nane yapraklarını atıp ağzını kapatıp soğumaya bırakınız.

Sonra buzdolabında soğutup serin olarak ikram ediniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber