Serinletici çilek kompostosu tarifi

Özellikle hava sıcaklıkların yüksek olduğu tatil bölgelerinde; yağlı ve ağır yiyecekler yerine hafif tatlılar içecek olarak ise ev yapımı serinletici içeceklerin tercih edilmesi gerekiyor. Bu nedenle Bölümü’nden Dyt. Berna Ertuğ, enfes lezzette hazırlayabileceğiniz serinletici çilek kompostosu tarifini verdi.

13.06.2018 Çarşamba Güncelleme : 13.06.2018-14:21 Çarşamba

Ramazan’da az yeme düzenine alışan bedeninizi bayramda yormamaya özen göstermelisiniz. Ağır ve yağlı yemekler yerine daha çok zeytinyağlı ve sebze yemekleri tercih etmeli, sürekli olarak kahve ve çay tüketmek yerine ev yapımı kompostolardan tüketmenizi öneririz. İşte Dyt. Berna Ertuğ’un tarifini vermiş olduğu bayrama özel verdiği içecek tarifi…

Malzemeler 

- 1 kg çilek 
- 1 tane çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı karanfil 
- Taze nane yaprağı 

Serinletici çilek kompostosu nasıl yapılır?

 

 

Ayıkladığınız çilekleri tencereye koyunuz. Çileklerin üzerine 1 lt sıcak suyu döküp, orta hararetli ateş üzerinde bir taşım kaynatıp, hemen indiriniz. İçine tarçın, karanfil ve taze nane yapraklarını atıp ağzını kapatıp soğumaya bırakınız. Sonra buzdolabında soğutup serin olarak ikram ediniz.