Sertleşme Sorununa Ameliyatsız ve Hapsız Çözüm

Haberin Devamı

Sertleşme sorunu (ereksiyon sorunu), 40 yaş üzeri erkeklerin %70 inde görülen, oldukça yaygın bir sorundur. Ülkemizde 5 ile 8 milyon erkeğin bu sorundan muzdarip olduğu tahmin edilmektedir.

Genellikle sorunun kaynağında sigara içimi, tansiyon, şeker hastalığı, damar hastalıkları yada hormonal hastalıklar olur. Bu ihtimallerin değerlendirilmesi ve uygun tahlillerin yapılması gerekir. Hasta sigara tiryakisi ise, kan şekeri yüksek ise ve tansiyon hastasıysa öncelikle bu sebeplerin giderilmesi gerekir. Hormon testleri mutlaka yapılmalı; eğer hormon dengelerinde bir sorun varsa buna uygun bir tedavi uygulanmalıdır. Günümüzde ereksiyon sorununda kullanılan en pratik çare Viagra ve benzeri ilaçlardır. Bu ilaçlar, penisde kanlanmayı artırarak ereksiyonun daha iyi olmasını sağlarlar. Sorun damarlanmada ise artık günümüzde bu hapların yerini alacak, etkisi kalıcı bir tedavi yolu daha vardır: Doğrusal şok dalga tedavisi..

Linear Shockwave Therapy (LSWT Doğrusal Şok Dalga Tedavisi) halen böbrek taşlarının kırılmasında kullanılan bir teknolojiyi kullanan özel bir cihazdır. Günümüzde ameliyatsız ereksiyon sorununun tedavisinde kullanılan en ileri teknolojidir. Bu teknoloji, ilk olarak böbrek taşlarının kırılmasında, daha sonra da damar tıkanıklığına bağlı kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır.

Damarlanmanın artmasını sağladığı için ilk jenerasyon şok dalga cihazları penis ereksiyon bozukluğunun tedavisinde kullanılmıştır. İkinci jenerasyon cihazlar ile doğrusal şok dalgası tedavisinin etkinliği iyice artırılmıştır ve şok dalgalarının 7 santim gibi bir alana etki etmesi sağlanmıştır. Bu sayede ikinci jenerasyon cihazlarla penisde boylu boyunca damarlanmanın artması ve ereksiyonda iyileşme sağlanmaktadır. Eski tip cihazlarda etkinlik için 10 civarında seans gerekirken yeni jenerasyon cihazlarda 4-6 seans yeterli olmaktadır.

Doğrusal şok dalgalarının etkisi ile penisin dokusunda damarlanma artar. Damarlanmanın artması ereksiyon sorununun çözülmesi için kritik öneme sahiptir. Ereksiyonu artıran (küçük mavi) hapların yaptığı da ilacın etkisi ile damarların açılmasıdır. LSWT, bu etkiyi anatomik-fizik olarak damarlanmayı artırarak sağlar; bu sayede ereksiyon için ilaç kullanan hastalar artık ilaca ihtiyaç duymaz. İlaçlardan fayda görmeyen hastalarda da ilaçlar fayda etmeye başlar.

Her bir seans 20 dakika kadar sürer. Haftada bir uygulanır. Şok dalgalarının noktasal olmaması, geniş bir alanı etkilemesi sayesinde sadece 4 yada 5 bölgeye uygulama yapmak yeterli olmaktadır. Uygulama sırasında hasta sadece hafif bir gıdıklanma hisseder. Herhangi bir anesteziye gerek yoktur, acı hissedilmez. Uygulama bu özellikleri sebebi ile son derece pratik, acısız, kısa süren ve etkili bir uygulamadır. Ereksiyondaki düzelme kalıcıdır.

Op. Dr. Oytun İDİL
Plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı


Sorularınız için

oytunmd@gmail.com
GSM: 0 533 5690649 - 0 505 2965569
www.oytunidil.com/