Ekonomi Servet Taze, T-Bank Genel Müdürü oldu

Servet Taze, T-Bank Genel Müdürü oldu

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bankacılık sektöründe yurtiçi ve yurtdışında üst düzey bankacılık tecrübesi bulunan Servet Taze, T-Bank CEO’su oldu.

Servet Taze, T-Bank Genel Müdürü oldu

Dün itibarıyla T-Bank’taki görevine başlayan Taze, 2016 yılından beri Şekerbank’da genel müdür olarak görev yapıyordu.

Haberin Devamı

Mesleki kariyerine 1992 yılında Koçbank’ta başlayan Taze, 1995’te Finansbank Holland NV’nin Amsterdam ofisinde çalışmaya başlayandı. Taze, Finansbank’ın İsviçre, Almanya, Rusya, Ukrayna ve Romanya organizasyonlarında aldığı kısa sureli görevlerin ardından 1999’da Finansbank Hollanda NV Amsterdam Merkez Şube Müdürlüğü görevine atandı.

Servet Taze, bu görevin ardından Finansbank Hollanda NV Ülke Müdürlüğüne terfi etti ve bu görevi 2001 yılına kadar sürdürdü. 2001 yılı başında Finansbank Adana Şube Müdürlüğü görevini üstlenen Taze, aynı yıl Finansbank Çukurova Bölge Müdürlüğü görevine geçti. Taze, 2004-2006 yılları arasında Finansbank İstanbul Kurumsal Merkez Müdürü olarak görev yaptı. Taze, 2006’da Oyak Bank AŞ’de Kurumsal Bankacılıktan sorumlu Grup Başkanı olarak çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

Banka iki ülkenin

2008 yılında ING Bank Kurumsal Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Taze, Şubat 2012’de ING Bank Leasing ve Factoring AŞ CEO Vekilliği görevini üstlendi. 2013 -2016 yılları arasında TurkishBank AŞ Genel Müdürlüğü ve iştiraklerinin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten Taze, 2016 yılından beri Şekerbank A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürütmekteydi.

Taze’nin CEO olarak görev aldığı T-Bank ise 1985’te Bank of Bahrain and Kuwait’in İstanbul Şubesi olarak kurulmuş, Garanti Yatırım ve Ticaret Bankası ve MNG Bank olarak sektörde faaliyet gösterdikten sonra 2006’da Arab Bank ve BankMed tarafından satın alınmıştı. Bankanın adı Turkland Bank A.Ş., kısaltılmış şekliyle T-Bank olarak değiştirildi.