Gündem Servet Tazegül kimdir, kaç yaşında, nereli? Servet Tazegül sporu neden bıraktı?

Servet Tazegül kimdir, kaç yaşında, nereli? Servet Tazegül sporu neden bıraktı?

19.01.2019 - 15:13 | Son Güncellenme:

Türk sporunun önemli isimlerinden Servet Tazegül kariyerine nokta koydu. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan tekvandocu Servet Tazegül ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik. Peki Servet Tazegül kimdir, kaç yaşında, nereli ve sporu neden bıraktı?

Servet Tazegül kimdir, kaç yaşında, nereli Servet Tazegül sporu neden bıraktı

Servet Tazegül 30 yaşında kariyerini noktalama kararı aldığını duyurdu. AA muhabirine açıklamalarda bulunan Servet Tazegül bundan sonra gençlerin önünü açaçağını ve Türkiye için antrenörlük yapacağını duyurdu. Dünya ve Avrupa Olimpiyat şampiyonu olan Milli tekvandocu 1988 Kars Arpaçay doğumludur. Peki Servet Tazegül kimdir? Neden kariyerini noktaladı?

Haberin Devamı

SERVET TAZEGÜL KİMDİR?

Servet Tazegül (d. 26 Eylül 1988, Nürnberg), Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu Türk tekvandocudur. Kars'ın Arpaçay ilçesinden Batı Almanya'ya göç eden Azeri kökenli bir ailenin çocuğu olarak Nürnberg'de dünyaya geldi. 68 kiloda 2011 Dünya şampiyonu olmuştur. Ayrıca turnuvanın en değerli sporcusu seçilmiştir.

Servet Tazegül, 2008 Pekin Olimpiyatları erkekler 68 kg tekvando bronz madalya maçında Perulu rakibi Peter Lopez'i yenerek Olimpiyat üçüncüsü olmuş ve bronz madalya almıştır.

2012 Londra Olimpiyatları'nda sırası ile rakipleri Terrence Jennings, Hryhorii Husarov, Martin Stamper ile yaptığı 3 maçı kazanarak aynı kategoride İranlı Muhammed Bakiri Mutemed ile final maçına çıkmış ve maçı 6-5 kazanarak altın madalyanın sahibi olmuştur.

Haberin Devamı

2014 Avrupa Tekvando Şampiyonası finalde Rus sporcu Aleksey Denisenko ile 10-10 berabere biten maçın sonucunda altın vuruşla kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Servet 2014 yılının Ağustos ayında Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan açıklamada 2016 Rio Olimpiyatları yolunda destekleyeceği, madalya vadeden 16 "altın" çocuğu arasında yer almıştır.

2016 Olimpiyat Oyunları'nda repesaj maçında karşılaştığı Venezuelalı Edgar Contreras'a karşı 4-0 üstünken maçı son saniyelerde verdiği puanlarla kaybetmiş, bunun sonucunda turnuvaya madalyasız veda etmiştir.

SERVET TAZEGÜL NEDEN KARİYERİNİ NOLTALADI?

Gelecek hafta Türkiye'ye gelecek Servet, "Spora devam etmek için bir süre antrenman yaptım ama olmuyor. Sakatlıklar da yaşadım. Bıraktığında geri dönüş zor oluyor. Tekrar toparlamak mümkün olmuyor. 'Gençlerin önünü açalım.' dedik. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluğu yaşadım. İçimde bir ukde kalmadı." değerlendirmesinde bulundu.