Ekonomi Servis gelirini yüzde 15 artırdı

Servis gelirini yüzde 15 artırdı

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Vodafone Türkiye, Nisan-Eylül 2018 dönemine ait ilk yarıyıl sonuçlarını açıklayarak, servis gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.6 oranında artırdığını duyurdu.

Servis gelirini yüzde 15 artırdı

Yapılan açıklamada, “Vodafone Türkiye’nin servis gelirleri ilk yarıda 5.2 milyar TL’ye ulaştı. Şirketin, 2018-19 mali yılının ilk yarısında Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’ı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.9 artışla 1.5 milyar TL’ye yükseldi. Faiz ve Vergi Öncesi Kâr’ı (FVÖK) ise yüzde 40.4 artışla 720 milyon TL’ye yükseldi” denildi. Mobil abone sayısı da 23.7 milyona ulaştı.

Haberin Devamı

Güçlü yarıyıl

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, “Türkiye ekonomisinin güçlü büyümesine inancımızın bir göstergesi olarak 4.5G ve fiber teknolojilere olan yatırımlarımıza devam ettik. Bu yatırımlarımız ve dijitalleşme yolunda attığımız adımlarla güçlü bir mali yarıyılı geride bırakıyoruz. Müşteri deneyimini iyileştiren yeni nesil erişim teknolojilerine yaptığımız yatırımlarımız odağında, sabit genişbant müşteri sayımızdaki güçlü büyümeden memnuniyet duyuyoruz. Enflasyonla Mücadele Programı’na desteğimiz devam ediyor” dedi.