'Bunca zaman sonra bile güneş asla yeryüzüne 'bana borçlusun' demedi. Böyle bir sevgiyle neler olduğunu görebiliyor musunuz? Tüm gökyüzü aydınlanıyor.'

Bu cümle mutasavvıf şair Hafez'e ait. Bu söz ile yazıma başlamamın sebebi koşulsuz sevginin güzelliğini gösterebilmekti.

Baktığımızda çoğu kişinin Sevgililer Günü'nü bir stres unsuru gibi yorumladığını görebiliyoruz. Oysa ki Hafez'in koşulsuz sevgiyi anlattığı gibi Sevgililer Günü'ne yaklaşsak tıpkı bir güneş gibi sevdiğimiz insanın hayatına güzel dokunuşlar yapmak için bugünü fırsat olarak görebiliriz. Tüm sorun: karşılık beklemek.

Haberin Devamı

Aslına baktığımızda Sevgililer Günü'nün gelme noktası yine koşulsuz sevgidir: Aziz Valentine isimli bir papaz, İmparator 2.Claudius'un Roma'da evlilikleri yasaklama kararına rağmen sevenleri kavuşturmaya devam etti, onları evlendirdi, kendi sonunu hiç düşünmeden... 14 Şubat tarihinde Aziz Valentine anılır. O, sonunu düşünmeden ve karşılık beklemeden sevenleri kavuşturmuştur.

Şimdilerde ise Sevgililer Günü'nün stres unsuru olmasının altında yatan sebep; kişinin partnerine sevgi vermeyi hedeflemesi gerekirken, sevgisinin altında kuşku duygusunun yatıyor olmasıdır. Oysa ki kişinin partnerine koşulsuz sevgi vermesi onu ve o günü güzelleştirecek olan şeydir. Partnerinizin ne yaptığı, ne yapacağı veya sizin verdiklerinizin karşılığı olarak ne vereceği değil; sizin hangi duygularla ona yaklaştığınız önemlidir.

Partnerinizden beklentiler duymak ve devamında beklentinizin altında bir gün geçirmeniz sizi nefrete iter. Halbuki kalbinizin ait olduğu o kişi yanınızda olsun olmasın - yalnız olun veya birlikteliğiniz olsun - bu detaylar önemli değildir. Önemli olan kalbinizden ona ne kadar sevgi gönderdiğinizdir. Karşılık beklemeden ve hayıflanmadan ona hediyeler vermektir.

Hediye demişken, Sevgililer Günü'nün ticari amaç taşıdığını düşünen ve 'amaan ne gerek var' cümlesinin arkasına saklananlar için ise şunu söylemek istiyorum: Öncelikle vermeden bir şey alamazsınız. Vereceksiniz ki hayat ta size versin.

Ek olarak; şu sıralar hayat hızlanmışken ve çoğunlukla birbirimizin gözünün içine bakacak vakti bulmaya zorlanırken 14 Şubat tarihini bir fırsat olarak görmek mümkündür. Her şeyi, herkesi ve tüm işlerinizi bir kenara bırakıp sevgilinizi kollarınıza alın; bahaneniz çok büyük çünkü bugün 14 Şubat Sevgililer Günü!

Haberin Devamı

Psikolog/Yazar Seray Küçük

Online Psikolojik Danışmanlık: 05522682410

https://www.instagram.com/seraykucukkk/

https://psikologseraykucuk.weebly.com/