Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

16.05.2018 - 09:58 | Son Güncellenme:

SGK dökümüne sosyal sigorta kapsamında çalışan kişilerin bazı durumlarda ihtiyaç duyduğu bir belgedir. Gelişen teknoloji ile birlikte her geçen gün vatandaşa kolaylık sağlamak amacıyla yürürlüğe sokulan uygulamalar sayesinde birçok devlet kurumunda yapılan işlemler gibi SGK hizmet dökümünü almak için herhangi bir kuruma gitmeye, sıra beklemeye gerek yok. SGK hizmet dökümü, çalışanların kıdem, ikramiye hesaplamalarında, vize süreçlerinde ihtiyaç duyduğu bir belgedir. Ya da yanlış bilgileri düzeltmek için SGK hizmet dökümüne ulaşılması gerekebilir.

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

SGK hizmet dökümü alarak haklarınızın yerine getirilip getirilmediğini kontrol etme şansınız sahipsiniz. Eğer bir kurum ya da kuruluşta çalışıyorsanız ve bir işveren tarafından primleriniz ödeniyorsa bu primlerin takibini SGK hizmet dökümü sorgulaması yaparak ileride herhangi bir mağduriyet yaşama olasılığınızı önleyebilirsiniz. Aynı şekilde eğer bir işverenseniz çalışanlarınızın prim ve tazminat gibi haklarının da takibini yine bu hizmet dökümleriyle birlikte yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

SGK hizmet dökümü içerisinde sigorta bilgileri yer alır. Özellikle emeklilik için bu belge sıklıkla kontrol edilir. Hizmet dökümünün içerisinde işe başladığınız tarih, sigortalı olduğunuz dönemdeki hizmetleriniz, ödenen primler ya da ödenmeyen primler gibi önemli detaylar yer alır. Bu belge bazen önemli dava dosyaları için de
gerekebilir. Doğal gaz, elektrik, su aboneliği gibi işlemlerde de kullanılabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek bizzat alabileceğiniz bu belgeyi internet üzerinden kısa süre içerisinde de edinmeniz mümkündür. İnternet üzerinden SGK hizmet dökümünüze e-devlet aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Genelde e-devlet sistemine kayıtlı olan bilgiler sayesinde hızlı bir erişim olduğu için vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden işlemini yapmayı tercih etmektedir.

Haberin Devamı

E-DEVLET ÜZERİNDEN SGK HİZMET DÖKÜMÜ ALMA

E-devlet sistemine ulaşmak için turkıye.gov.tr adresini ziyaret etmeniz gerekir. Sisteme giriş için farklı seçenekleriniz bulunmaktadır. Mobil bankacılık, elektronik imza ve e-devlet şifresiyle sisteme giriş yapabilmeniz mümkün. Eğer e-devlet şifresiyle giriş yapmak istiyorsanız ve e-devlet şifreniz yok ise en yakın PTT şubesinden 2 TL karşılığında şifrenizi edinebilirsiniz. Kapalı bir zarf içerisinde verilecek olan bu şifreyi kimseyle paylaşmamanız güvenliğiniz için önemlidir.

Aldığınız şifreyle birlikte e-devlet web sayfasında giriş işlemlerinizi tamamlayın. Ardından e-Hizmetler kısmından SGK hizmetlerine tıklayın. Karşınıza açılan sayfada ise online sorgulama butonuna tıklayın. Burada zaten sistemde bilgileriniz otomatik kayıtlı olduğu için kısa süre içerisinde SGK hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bu belgeyi resmi bir yerde kullanacaksanız da bu belgeyi yine buradan temin etmeniz mümkündür. Giriş yapıp SGK hizmetlerine geldiğinizde SGK Hizmet ve Tescil butonuna tıklayarak bu belgeyi alabilirsiniz.