Geri Dön

Sıcak havalara özel soğuk çay tarifleri

Bunaltıcı sıcakların etkisinden kurtulmak için Doğadan bitki ve meyve çaylarını, taze meyveler ve farklı lezzetlerle pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kalorisi düşük serinletici içeceklere dönüştürebilirsiniz.

Sıcak havalara özel soğuk çay tarifleri

Yazın keyfini doğal ve lezzetli içeceklerle çıkartmak isteyenlerin tek yapması gereken, Doğadan bitki, meyve, yeşil çay ve beyaz çaylarla önerilen tarifleri hazırlamak ve serinliği yudumlamak!

İşte yaz dönemi boyunca birbirinden lezzetli soğuk çay önerilerinden hazırlaması son derece pratik birkaç tarif;

Çilekli soğuk beyaz çay (1 porsiyon 42 kal)

*Malzemeler:

4 poşet Beyaz çay
3 tatlı kaşığı bal
6-7 adet çilek
1 adet kivi
8- 10 küp buz

Hazırlanışı:

4 poşet Beyaz Çay'ı 400 ml taze kaynatılmış su ile 3 dakika demleyin. Poşetleri çıkardıktan sonra 400 ml soğuk su ekleyin. İçine 3 tatlı kaşığı bal ekleyip, karıştırarak çözünmesini sağlayın. Ardından çilekleri ikiye bölerek ve yuvarlak kivi dilimlerini dörde bölerek ekleyin. Buz ekleyip, servis edebilirsiniz.

Açai ananaslı soğuk yeşil çay (1 porsiyon 39 kal)

Malzemeler:

4 poşet Yeşil çay açai ananaslı
3 tatlı kaşığı bal
2 dilim ananas
8-10 küp buz

Hazırlanışı:

4 poşet Yeşil çay açai Ananaslı çayını 400 ml taze kaynamış su ile 3 dakika demleyin. Çay poşetlerini çıkardıktan sonra 400 ml soğuk su ekleyin. Sonrasında balı ekleyip karıştırarak çözünmesini sağlayın. Küp şeklinde doğradığınız ananaslarla birlikte 8-10 küp buz ekleyip servis edebilirsiniz.


Malzeme ölçüleri 5 porsiyon içindir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber