Cadde Sicilya’da maskeli parti

Sicilya’da maskeli parti

18.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Patika, dar sokaklar, futbol topu peşinde koşan çocuklar, çamaşır asılı balkonlar ve tabii ki mafya filmlerinden alıntı hayatlar… Gözünüzün önüne gelen Sicilya bu olsa gerek!

Sicilya’da maskeli parti

Geçtiğimiz hafta kendi ezberini bozdu ülke. Pahalı mücevherli, maskeli güzel kadınlar, smokinli jet-set isimler, tüm dünyanın tanıdığı oyuncu ve blogger’lar ve onları eğlendirmek için setin başında Bob Sinclar... Şirin tatil beldesi Cefalu’da yenilenen Club Med kafasında, çılgın bir eğlencenin içindeydim.

Haberin Devamı

Partinin en güzel tarafıysa, bu kadar ünlü ismin hiçbirinin özel muamele görmeyip, sıradanlaşması! O kadar özlemişiz ki, kaprissiz ünlüleri. Solomun’la başlayan DJ seti çevresinde sallanma modası, bu partide de sürdü. Sinclar gibi büyük bir star, sahnesine gelen protokolü geri çevirmedi, hatta herkesle selfie yaptı. Tabii ben de nasiplendim bu fırsattan…

Sicilya’da maskeli parti

İki Michelin yıldızlı Şef Andrea Berton’un danışmanlığında açılan ll Palazzo, harika bir fine-dine deneyimi yaşatıyor.

Bir sonraki durak

Cefalu, yükselişte olan bir destinasyon. Buradaki iyi tesis sayısı artar mı bilmiyorum ama Monte Carlo ve Capri gibi yerlerden sıkılan ünlülerin, yeni gözdesi olacağı kesin. Plajın karşısında, bir kayanın üzerinde yenilenip açılan Club Med Cefalu konsepti, markanın Akdeniz’deki ilk 5D tesisi.

Haberin Devamı

Tadilat sırasında CEO Henry Giscard, Kemer’i hayal etmiş. Gala yemeğinde kulak kabarttığım sohbette, markanın Akdeniz’deki ikinci 5D yenileme projesinin Kemer olacağı konuşuluyordu.

Sicilya’da maskeli parti

Cefalu’dan kısa tavsiyeler

Cefalu’nun dar sokakları da bir hayli hareketlendi. Tarihi evlerin önünde denize girilen Playa Cefalu’nda yüzmek, unutulmaz bir deneyim olabilir. Buraya bakan Foodsicily, sosyalleşmek isteyen turistlerin uğrak yerlerinden. Duomo di Cefalu’ya bakan restoranlar, akşam saatleri iyi yemek arayanlar için risksiz bir seçim ama ara sokaklardaki trattorio konseptlerde sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. İki Michelin yıldızlı Şef Andrea Berton’un danışmanlığında açılan ll Palazzo, harika bir fine-dine deneyimi yaşatıyor.

Şefin uyguladığı pişirme teknikleri ve doğru ürün tedariki, muhteşemdi.

Türkbükü eskiye mi dönüyor?

Son dönemde eski popüllerliğini kaybeder gibiydi Türkbükü. Türk jet-set’inin tercihleri biraz daha Yalıkavak’a ya da yeni açılan lüks konseptli otel içi tesislere kaydı. Fakat bu yıl açılan mekanlar ve bayramdaki yoğun ilgi, Türkbükü’nü tekrar konuşulur popüler günlerine döndüreceğe benziyor...

Sicilya’da maskeli parti

Martinez İstanbul, ikinci şubesini Türkbükü’ne, Bella Sombra Otel’in içine açıldı. Markanın kurucusu Uğur Karabayır, mekanını 39’uncu doğum günüyle açtı. Nihat Sancar’ın liderliğindeki ekip, suşili, ördekli ve Türkbükü’nde farklı duracak bir menü hazırlamış. Otelin sahibi Şebnem Ercantürk’le, Uğur Karabayır harika bir sinerji tutturmuş. Ezber bozan bir iş olacak. Türkbükü’nü bu yıl fazla konuşturacak mekanların başındaysa People geliyor. Yemekli canlı müziği geleneksel kodlarından çıkarıp, şimdiye uyarlamayı başaran People, akşamları Kuum Otel’in iskelesinde olacak. Bu arada; Jupiter Grup, 5 Oda Otel’i bünyesine katıp, iskelesine Carbon isimli ‘eğlence sonrası’ konseptli mekanını açacak.

Haberin Devamı

Maçakızı ise, açıldığından bu yana ilk kez dekorunu makyajladı. Yine akşamüstünün rafine sosyalliği buradan başlayacak gibi duruyor. Köyün en gediklisi Cemal Yarar’ın Mavi Otel’i de ferahlatıcı yenilikler yapmış.