Siyaset ‘Sıfır Atık Projesi yaşam kültürüne dönüşmeli’

‘Sıfır Atık Projesi yaşam kültürüne dönüşmeli’

19.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başakşehir’de Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Çevre Bilinci ve Geri Dönüşüm’ kampanyası tanıtım programında çevreye karşı her zaman duyarlı ve hassas davranılması gerektiğinin altını çizdi.

‘Sıfır Atık Projesi yaşam kültürüne dönüşmeli’

Emine Erdoğan, “Hedefimiz sıfır atığı teknik bir proje olmaktan çıkarıp bir yaşam kültürüne dönüştürmektir. Çevreyi koruma duygusunun alt yapısını oluşturmaktır. Başakşehir Belediyemizin bunu başardığını gördüm. Gönül belediyeciliğinin somut hali işte budur. Slogandan öte insanımızın yaşam kültürünü şekillendiren duygusal ve fiziki alt yapıyı birlikte hazırlamaktır. Bu girişimin diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan konuşmasını şu sözlerle devam etti: “Kimse bilmediği şeyin sorumlusu değildir. Mesela ortalama 15 dakika kullandığımız bir plastik poşetin doğada çözülmesinin yüzyılları aldığını biliyor musunuz? İnanıyorum ki bu bilgiyi aldıktan sonra bilinçli insanların yapacağı şey plastik kullanımını gözden geçirmek olacaktır.”

‘Sıfır Atık Projesi yaşam kültürüne dönüşmeli’

Sıfır Atık Projesi kapsamında 42 milyon ağacın kesilmesinin önlendiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti: “Çocuklara bu bilincin aşılanmasını çok önemli buluyorum. Emaneti bizden onlar devralacak. Okullarımızda başlatılan ‘geri dönüşüm saati’, bu nedenle son derece önemli bir girişim. Birçok araştırma, tüketim alışkanlıklarında değişiklikler olmazsa, dünyanın geleceğinin kıtlığa, susuzluğa ve büyük göçlere gebe olduğunu söylüyor. Çocuklarımıza böyle bir dünya bırakmaya hakkımız yok. Ama her şeyi tersine çevirecek zamanımız var.”