Sigara İçenlerde Diş Beyazlatma Mümkün mü?

Kimi hastalar uzun zaman sigara kullandıkları için dişlerinin beyazlatılamayacağını düşünüyor. Peki, diş beyazlatma işlemi diş gözeneklerini açtığı için diş renklerinin daha kötü hale dönüşmesine ihtimal var mıdır?

Dişlerinizi sigara kullanıldığı süre içinde de beyazlatmanız mümkün. Fakat beyazlatma döneminde diş minesinin geçirgenliği arttığı için yaklaşık 2 hafta kadar “beyaz diş diyeti” denen bir rejim öneririz. Bu rejimde renklendirici etkisi olan yiyecekler, kırmızı şarap ya da kahve gibi içecekler ya da tütün ürünleri gibi alışkanlıklar yasaklanır. Çünkü dişler, pelikıl temizlendikten sonra tamamen açığa çıktığı için beyazlatma sonrası etkilere karşı daha hassas hale geliyor. Her ne kadar bu, diş beyazlatmayı tamamen etkisiz hale getirmese de etkisini azaltıyor.

Haberin Devamı

Beyazlatma plakları, diş beyazlatmadan farklı olarak dişte yapısal olarak renk değişikliği sağlarlar. Bu renk değişikliği daha kalıcı ve güvenlidir. Diş hekiminizin önereceği şekilde belli aralıklarla beyazlatma, diş beyazlatma plakları ile desteklenirse diş renkleri tekrar açılacaktır.

Renklenmeyi önlemenin tek yolu hekiminize diş temizliği yaptırmaktır. Sigara kullananlara her 6 ayda bir diş hekimiyle görüşmesini ve dişlerini temizletmesini öneririm.

Özel beyazlatma plakları renk değişimi için en iyi seçenek olacaktır. Fakat en önemli sorun ağız kanseri ve erken ölümlere sebep olabilen sigaradır. Sigara içerisinde bulunan nikotin ağızdaki yıkımı arttıracak ve erken yaşta diş kayıplarına sebep olacaktır.

Sigara tiryakilerinin her 6 ayda bir muayene olarak diş, diş eti problemleri ve ağız kanseri açısından sahip oldukları riskleri inceletmelerini öneririm. Sigara yüzünden ağzınızda uzun dönemde beyazlatılması gereken diş kalmayabileceği akıldan çıkarılmamalıdır!

Diğer blog yazılarım için; https://www.onurozturk.com/blog/

instagram ; https://www.instagram.com/dronurozturk/